TÉMA

Hana Maciuchová

Neviditelnými herci století se stali Maciuchová a Preiss, jejich hlasy dosáhly až do vesmíru

Vítězi rozhlasové ankety Neviditelný herec století se stali Hana Maciuchová a Viktor Preiss. Speciální ročník doplnil každoroční anketu, v níž veřejnost hlasuje o nejpopulárnějším hereckém výkonu na vlnách Českého rozhlasu za uplynulou sezonu.
13. 4. 2023|
Doporučujeme

Jako Luďan z Mostu jsem nemohl do hospody, ale lidi už vědí, kdo jsem, těší Martina Hofmanna

Herec Martin Hofmann se v době největší popularity seriálu Most!, kde měl jednu z hlavních rolí, vyhýbal prý raději lidem. O letošních prázdninách ho ale potkat lze – alespoň v divadle a v kině. Jako král Leontes se vrátil na Letní shakespearovské slavnosti a v biografech se brzy představí coby jeden z titulních hrdinů komedie Prvok, Šampon, Tečka a Karel. O svých rolích a popularitě mluvil jako host Interview ČT24. Zavzpomínal ale i na nedávno zesnulého Milana Lasicu.
27. 7. 2021|

Kultivovaná dáma i moravská rošťanda. Na Hanu Maciuchovou vzpomíná Balzerová, Preiss a Polesný

O Haně Maciuchové, která zemřela v úterý po dlouhé nemoci, mluví její kolegové z umělecké branže jako o kultivované dámě, precizní herečce, ale i přítelkyni se smyslem pro humor. O osobní a pracovní vzpomínky se ve vysílání ČT24 podělili režisér Viktor Polesný a herci Viktor Preiss a Eliška Balzerová.
27. 1. 2021|

Zemřela Hana Maciuchová, hvězda československých seriálů i Divadla na Vinohradech

Zemřela herečka Hana Maciuchová – představitelka Anče z Krkonošských pohádek nebo Aleny Blažejové z Nemocnice na kraji města. Bylo jí 75 let. Odchod Hany Maciuchové oznámila její sestra Silvie Marková, podle které podlehla dlouhé, těžké nemoci. Dodala, že rozloučení bude v úzkém rodinném kruhu a požádala veřejnost, aby respektovala v těžké chvíli soukromí rodiny.
26. 1. 2021Aktualizováno26. 1. 2021, 21:16|

Učil slova mluvit. S ním odchází celá herecká generace. Kolegové vzpomínají na Luďka Munzara

Ve věku 85 let v sobotu zemřel herec Luděk Munzar. Na mistra činohry, filmového i televizního herectví nebo rozhlasové tvorby vzpomínají kolegové a představitelé české kultury. „Ještě nedávno jsme společně vzpomínali na jeho sportovní létání nebo závodění v autech po celé Evropě. Myslím, že jsme všichni opět zásadně osiřeli, ale ty vzpomínky nám nikdo nevezme,“ uvedla pro ČT herečka Hana Maciuchová.
26. 1. 2019Aktualizováno26. 1. 2019, 18:43|

Láska věk přenáší. V osmdesáti se Hana Maciuchová zamiluje do mladíka

Harolda a Maude spojuje záliba v pohřbech a romantický cit, navzdory tomu, že Haroldovi je osmnáct a Maude osmdesát let. Příběh láskyplného vztahu nesvázaného předsudky proslavil film a také divadelní nastudování s Květou Fialovou. Nyní komediálně dojemnou inscenaci uvádí pražské Divadlo na Vinohradech. Osudové setkání v něm zasáhne Hanu Maciuchovou a Marka Adamczyka.
29. 5. 2018|