TÉMA

Líbeznice

Ministr Kupka rezignoval na funkci náměstka hejtmanky, odchází i ze zastupitelstva kraje

Ministr dopravy Martin Kupka (ODS) rezignoval na funkci statutárního náměstka středočeské hejtmanky, odchází i z krajského zastupitelstva. Nového radního pro silniční dopravu budou krajští zastupitelé volit příští týden v pondělí. Kupku by měl podle dřívějších informací ve funkci vystřídat starosta Benátek nad Jizerou na Mladoboleslavsku Karel Bendl (ODS).
25. 1. 2022|

Černochová i Kupka už nejsou starosty. Skončili kvůli vládnímu angažmá

Ministryně obrany Jana Černochová (ODS) a ministr dopravy Martin Kupka (ODS) kvůli vládnímu angažmá rezignovali na posty starostů. Černochová byla starostkou Prahy 2, Kupka Líbeznic u Prahy. Černochovou nahradila její spolustranice Alexandra Udženija, Kupku dosavadní místostarosta Jan Havlíček (za ODS).
20. 12. 2021|

Politici napříč spektrem se shodují na potřebě dostupného bydlení, prosadili by ho družstevní výstavbou nebo dotacemi obcím

Na vlastní byt si lidé v Česku vydělávají nejdéle v Evropě, navíc ceny bytů a domů po epidemii koronaviru ještě poskočily. Politici se shodují na potřebě dostupného bydlení. Prosadili by ho větší družstevní výstavbou nebo rozšířením bytových fondů obcí. O regionálním rozvoji a také dopravě debatovali zástupci devíti politických stran zastoupených v Poslanecké sněmovně ve speciálu Událostí, komentářů, sešli se v historické tramvajové vozovně v pražských Střešovicích. Debatu moderovala Jana Peroutková.
7. 5. 2021|

Uplynul měsíc od zrušení karenční doby. Firmy možná omezí část benefitů

Už více než měsíc dostávají zaměstnanci náhradu mzdy i za první tři dny nemoci. Některé firmy kvůli tomu zřejmě omezí část benefitů – jako třeba placené zdravotní volno, takzvané sick-days. Jak zrušení karenční doby dopadne na ordinace se podle lékařů naplno ukáže až po skončení léta – teď mají pacientů obecně méně.
4. 8. 2019|

ODS posílá do senátních voleb herce Kratinu či policejního exprezidenta

Občanští demokraté se v sobotu sešli na programové konferenci ve středočeských Líbeznicích. Bavili se o volebním programu pro komunální a senátní volby a představili kandidáty.
26. 5. 2018|