TÉMA

Ron Howard

Formuli 1 pilotoval McQueen či Damon. Teď jim v Grand Prix konkurují Hádek, Ferro a Kozub

Režisér Jan Prušinovský natáčí podle vlastního scénáře „lehce testosteronovou komediální roadmovie“. Do hlavních rolí obsadil Kryštofa Hádka, Robina Ferra a Štěpána Kozuba. První klapka filmu Grand Prix padla na začátku května na Českolipsku, štáb ale natočí i Velkou cenu formule 1 ve Španělsku. Vášeň pro motosport je totiž další fanouškovství, které Prušinovský ve své novince zkoumá. Zahraniční snímky ze závodnického prostředí zajímá spíše rivalita pilotů formule.
13. 5. 2021|

Tip z iVysílání: Imagine, co vše byl John Lennon

V prosinci uplynulo čtyřicet let od tragické smrti Johna Lennona. V iVysílání lze po omezenou dobu přehrát několik dokumentů a záznamů, které tuto hudební ikonu připomínají. Ať už ve spojení s kapelou Beatles, nebo jeho sólovými počiny a spoluprací s Yoko Ono.
16. 12. 2020|

Apollo 11 ve spárech popkultury: potkalo komiksového supermana i inteligentní auta

Když lidé před 50 lety poprvé přistáli na Měsíci, byla to pro mnohé Američany jedna z nejdůležitějších událostí v dějinách – ve velkém výzkumu Pew Research Center se přistání umístilo jako sedmá největší věc v dějinách. Není divu, že se tolikrát objevuje v kulturních i popkulturních odkazech.
22. 7. 2019|

Recenze: Sólo pro hvězdného pašeráka je trpkým plodem Star Wars za Disneyho vlády

Nikomu nevěř a nikdy nebudeš zklamaný, dozvídá se velkou poučku ve svém vlastním filmu Han Solo, slavný pilot a pašerák ze Star Wars. Věřit se tomu opravdu nechce, ale pašerákovo sólo je jednoznačně zklamání. Snímek se vrací ke kořenům této postavy, aniž by tvůrci věděli, proč tak činí.
26. 5. 2018|