TÉMA

ÚZSVM

O zámek Štiřín nejeví nikdo zájem, jeho osud je zatím nejasný

Příspěvková organizace ministerstva zahraničí, která spravuje zámek Štiřín, skončí k červnu. Do prázdnin by měl resort památku převést na Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM). Žádná jiná instituce o ni zatím zájem neprojevila.
1. 5. 2023|

Pražský Palác Broadway zamíří do dražby, minimální cena je miliarda korun

Stát chystá elektronickou dražbu Paláce Broadway v Praze nejméně za 1,05 miliardy korun. Oznámil to Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM). Podle generální ředitelky ÚZSVM Kateřiny Arajmu jde o dražbu s nejvyšší minimální cenou za dobu existence úřadu. Elektronická aukce začne čtrnáctého září a skončí o dva dny později. Dům ze třicátých let 20. století patří k největším funkcionalistickým novostavbám v historickém jádru Prahy.
22. 6. 2021Aktualizováno22. 6. 2021, 13:22|

Majetkový úřad získal pro stát přes miliardu. V aukci trumfoval i se Čtyřlístkem

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových odvede za rok 2018 do státního rozpočtu zhruba 1,3 miliardy korun. Peníze získal prodejem nepotřebného majetku. Instituce,  která třeba také hájí zájmy státu v soudních sporech, inzeruje na svém webu stovky nabídek – od kapesního nože přes auta až po nemovitosti.
31. 12. 2018|

Stát se zbavuje nepotřebného majetku v on-line aukci. Vydražil tak už věci za 600 tisíc

Stát v novém internetovém aukčním systému, který spustil letos v únoru, vydražil majetek za 600 tisíc korun. Do 11. května uskutečnil už 444 elektronických aukcí. Zatím přes něj nabízí drobné věci jako automobilové díly nebo vybavení místnosti. Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových by však chtěl ještě letos do systému zahrnout i nemovitý majetek.
21. 5. 2018Aktualizováno21. 5. 2018, 16:02|