TÉMA

Pavla Beretová

Bebjak natáčí minisérii o vyšetřování na hraně zákona, spoluscenáristou je kriminalista

Peter Bebjak, režisér například oceňovaných Případů 1. oddělení, natáčí pro Českou televizi další napínavou minisérii. Psychologické drama Vedlejší produkt se zabývá otázkou, zda jsme si před spravedlností skutečně všichni rovni. Jedním z autorů scénáře je kriminalista Aleš Preis. V hlavních roli detektiva, který se snaží vyřešit vraždu těsně před promlčením, se představí Tomáš Maštalír.
23. 11. 2023|

Jiřina Bohdalová hraje ženu, která tvrdí, že prošla gulagem. Připomnělo mi to tátu, říká

K devadesátinám, které oslavila před dvěma lety, dostala Jiřina Bohdalová scénář, který přímo pro ni napsal Marek Epstein. Drama s prozatímním názvem Svatá herečka právě natáčí v režii Jiřího Stracha. Ztvárnila roli spisovatelky, která se ve svých knihách vrací ke své zkušenosti vězenkyně pracovně-výchovných táborů v Sovětském svazu. Do vysílání Česká televize zařadí snímek příští rok.
24. 8. 2023|

Do seriálové Osady se vrací od září chataři

V nových dílech seriálu Osada se opět sejde skupina víceméně svérázných postav, které si jezdí užít víkendy do Záhoří. Začíná se prvního září od 20:10 na ČT1. Dosavadní osazenstvo zůstává z větší části stejné, jeden pár v pokračování chybí, ale zároveň přibydou noví chataři.
22. 8. 2023|

Svět se vyčerpává, velryba umírá a Vassa Železnovová dusí emoce

Do Národního divadla se po pětatřiceti letech vrací Vassa Železnovová. Psychologické drama o ženě, která chce za každou cenu zachránit rodinný podnik, napsal Maxim Gorkij. Po Stalinových připomínkách dokonce dvakrát. V hlavní roli se představuje Zuzana Stivínová.
1. 11. 2021|

Po Mostu přijdou Chataři. Nový seriál bude zkoumat vztahy v osadě u rybníka

Ze severočeského Mostu k břehům Berounky, scenárista Petr Kolečko napsal nový seriál pro Českou televizi. Jeho hrdinové nebudou řešit problémy národnostních nebo sexuálních menšin, ale vztahy v chatové oblasti.
7. 6. 2020|

Místo zločinu: Česká televize. Do nových filmů a seriálů zapojila Zrádce, Veterána i nemluvně

S novým rokem začne Česká televize vysílat řadu novinek, převážně kriminálních. Přichystala mimo jiné tři seriály či minisérie podle skutečných událostí (Místo zločinu Ostrava, Zrádci, Vysoká hra) a televizní film inspirovaný osudem herečky Jiřiny Štěpničkové (Past). Zábavu slibuje společné vyšetřování penzisty a vnuka (Poldové a nemluvně), napětí lze čekat od psychologických sond Stockholmský syndrom a Veterán. Do duše divákům i hostům nahlédne také v nové show psychiatr Radkin Honzák. Do zdravotnického zákulisí zavedou Sestřičky a to umělecké přiblíží nové pořady o jazzu a výtvarném umění. Blíže povánoční program představuje fotogalerie.
3. 12. 2019|