TÉMA

Jaromír Drábek

Znalec Smejkal nemá nárok na další zadostiučinění za stíhání, rozhodl soud

Znalec Vladimír Smejkal nedostane další zadostiučinění za nezákonné trestní stíhání v kauze miliardové zakázky ministerstva práce. Pravomocně o tom rozhodl soud. Profesor ekonomiky a managementu žádá po státu celkem přes 70 milionů korun, ministerstvo spravedlnosti mu vyplatilo 260 tisíc korun. Odvolací senát ve středu ale zároveň obvodnímu soudu nakázal, aby se znovu zabýval Smejkalovým požadavkem na dvacetimilionové odškodnění za způsobené zdravotní následky.
18. 1. 2023|

Zemřel bývalý šéf Hospodářské komory Petr Kužel. Podlehl nemoci covid-19

Ve věku 58 let zemřel v sobotu bývalý prezident Hospodářské komory České republiky (HK) Petr Kužel. Podle serveru Forbes.cz, který informaci přinesl, podlehl nemoci covid-19. V čele organizace zastupující podnikatele stál Kužel v letech 2008 až 2014. V minulosti byl i členem městského zastupitelstva na pražském magistrátu. Informaci o Kuželově úmrtí potvrdila také komora.
30. 1. 2021Aktualizováno30. 1. 2021, 21:30|

OKsystem bude dál spravovat systém na výplatu dávek. Ministerstvo práce s ním znovu prodlužuje smlouvu

Ministerstvo práce (MPSV) znovu prodlužuje smlouvu na provoz informačních systémů pro vyplácení dávek se společností OKsystem. Kontrakt, který vyprší na konci roku, podepíše úřad do poloviny února. Pokud by se mu do té doby nepodařilo vybrat v soutěži nového provozovatele, osloví dosavadní firmu k další spolupráci. Trvat by měla případně do doby, než by vybraný vítěz nastoupil, uvedlo ministerstvo práce.
23. 12. 2020|

Bylo jasné, že se musí porušit zákony, řekl soud a nepravomocně osvobodil exnáměstka Šišku

Soud zprostil někdejšího prvního náměstka ministerstva práce (MPSV) Vladimíra Šišku i bývalé šéfy IT odboru Milana Hojera a René Pitáka obžaloby v kauze zneužití pravomoci ve prospěch firmy Atos. Obžaloba mužům vytýkala, že společnosti zadali zakázku bez výběrového řízení. Soudkyně se jich zastala s tím, že tehdejší vláda Petra Nečase (ODS) rozdala úkoly v takových termínech, které reálně nešly vládnout. Verdikt není pravomocný.
25. 6. 2019|

Definitivní tečka za kauzou, která smetla exministra Drábka: Bývalý šéf IT odboru si odpyká tři roky

Bývalý šéf IT odboru ministerstva práce Milan Hojer si odpyká tři roky vězení za vydírání softwarové firmy OKsystem a za pozdější krádeže elektroniky z restaurací. Souhrnný trest mu pravomocně potvrdil pražský vrchní soud. Po šesti letech tak uzavřel případ, v němž byl shledán vinným také někdejší první náměstek ministerstva Vladimír Šiška. Kvůli Šiškovu stíhání rezignoval v roce 2012 tehdejší ministr Jaromír Drábek (TOP 09).
25. 10. 2018|

Policie obvinila Drábka z dotačního podvodu. Podle exministra je stíhání vykonstruované

Policisté obvinili dva bývalé vedoucí představitele resortu práce a sociálních věcí. Podle mluvčího ministerstva jde o bývalého ministra Jaromíra Drábka. Server iDnes.cz uvedl, že je obviněný i jeho někdejší náměstek Vladimír Šiška a jeden z bývalých úředníků. Podezřelí jsou z dotačního podvodu, kterého se podle kriminalistů dopustili v letech 2011 až 2012. Dva obvinění podali kvůli zahájení stíhání stížnost.
16. 5. 2018Aktualizováno16. 5. 2018, 13:53|