TÉMA

Brussels Airlines

Lufthansu chce zachránit miliardář Thiele. Chystá se o pomoci jednat s vládou, píše Handelsblatt

Vlastník 15,5 procenta akcií letecké společnosti Lufthansa, Heinz Hermann Thiele, chce o balíčku na záchranu firmy jednat s německou vládou. Množí se spekulace, že by společnost postiženou koronavirovou krizí mohl chtít zachránit sám, píše na svém webu německý hospodářský deník Handelsblatt.
19. 6. 2020|

Smartwings obnoví lety do Splitu. Na nebe se vrací i spoje dalších firem

Letecká společnost Smartwings začne obnovovat provoz, od 10. června plánuje spustit lety do chorvatského Splitu, informovalo na Twitteru Letiště Praha. Jde o první pravidelnou linku, kterou dopravce obnovuje po přerušení provozu kvůli koronavirové krizi. Dalšími dopravci, kteří nově ohlásili návrat do Prahy, jsou Air Serbia s lety do Bělehradu a Brussels Airlines, které budou létat do Bruselu. Už dříve bylo ohlášeno obnovení 11 pravidelných linek, mezi nimi i spojů Českých aerolinií (ČSA).
26. 5. 2020|

Lufthansa a KLM kvůli koronaviru nabízejí zdarma změnu rezervace

Aerolinky ze skupiny Lufthansa nabízejí cestujícím kvůli koronaviru flexibilní změnu rezervace letenky. Cestující Lufthansy s rezervací letu do 30. dubna si budou moci rezervaci zdarma změnit na pozdější termín bez ohledu na to, kam letí, uvedla letecká společnost. Podobnou nabídku mají na svém webu také aerolinky Air France a KLM.
6. 3. 2020|

Lufthansa kvůli stávce palubního personálu ve čtvrtek a pátek zruší 1300 letů

Německé aerolinky Lufthansa ve čtvrtek a pátek zruší celkem 1300 letů. Odborům vadí, že s nimi dopravce odmítal vyjednávat o jejich požadavcích, a tak bude stávkovat palubní personál. Výpadky pocítí zhruba 180 tisíc cestujících, uvedla firma na webu. Praha zatímzrušené lety ohlášené nemá.
6. 11. 2019Aktualizováno6. 11. 2019, 20:01|

Piloti Brussels Airlines stávkují. Tři čtvrtiny letů jsou zrušeny, z Prahy neletěly dva zpáteční spoje

Belgická letecká společnost Brussels Airlines v pondělí kvůli stávce pilotů za vyšší platy musela zrušit tři čtvrtiny letů. Z Prahy byly do pondělní 15. hodiny zrušeny dva zpáteční lety. Na úterý podle pražského letiště není rušení letů Brussels Airlines hlášeno.
14. 5. 2018Aktualizováno14. 5. 2018, 18:27|