TÉMA

Bára Basiková

Prázdniny v Telči slaví 40 let. Koncerty rozezní nádvoří zámku i mola rybníka

Festival Prázdniny v Telči je součástí letního kulturního programu Telče od roku 1982. Svoji bohatou historii letos připomíná návštěvníkům i prostřednictvím výstavy fotografií. Hlavním dějištěm festivalu je tradičně zámecké nádvoří. Koncertuje se také na náměstí Zachariáše z Hradce, v Panském dvoře a poprvé také na dřevěných molech Štěpnického rybníka. Na dětská divadelní představení je možné zajít do zámeckého parku.
1. 8. 2022|

Začal festival ve Varech. Na úvod ocenil Michaela Cainea, program rozběhl Zátopek

Po roční pauze se Karlovy Vary opět zaplnily filmem. Pětapadesátý ročník festivalu začal v pátek, hned na úvod předal cenu anglickému herci Michaelu Caineovi. Jako zahajovací snímek bylo vybráno drama Zátopek. Filmová přehlídka pokračuje až do 28. srpna.
20. 8. 2021Aktualizováno20. 8. 2021, 20:49|

Kdyby Katka nežila, tak bych se to dozvěděla, říká dokumentaristka Helena Třeštíková

Jedna z nejznámějších českých dokumentaristek Helena Třeštíková se vrací na plátna kin s novým časosběrným dokumentem, v němž sledovala prostitutku Anny. Filmařka v rozhovoru pro Interview ČT24 mluví i o dozvucích snímku Katka, studentech na pražské FAMU i politice.
7. 6. 2021|

Dává smysl, aby se k šíření viru vyjadřovali spíš epidemiologové, říká Jan Tvrdoň z Deníku N

Co člověk, to názor. Obzvlášť k tématu, které se už řadu měsíců drží na prvním místě. Na tom, jak zvládnout pandemii koronaviru, si lámou hlavu politici, lékaři, vědci i běžná veřejnost. A média se snaží zprostředkovat svým divákům každý názor. Jakým respondentům mediální prostor otevřít, a jakým už ne? Jak přistoupit k nepravdivým nebo zavádějícím informacím, které šíří známé osobnosti? Na otázky pořadu Newsroom ČT24 odpovídal Jan Tvrdoň, bývalý šéf projektu Demagog.cz, nyní novinář Deníku N.
30. 9. 2020|
Newsroom ČT24

Zpěvák, herec, aktivista. Každý je „expert“ na covid, jejich názory ale tříští společnost

Ve snaze ozvláštnit zpravodajství o koronaviru sahají česká média v posledních dnech i po respondentech, jejichž názory jsou mnohdy až extrémní, případně postrádají kvalifikaci pro komentování pandemie. Dramaturgové a editoři tak proti sobě staví odpůrce roušek zubaře Romana Šmuclera a biologa varujícího před katastrofou Jaroslava Flegra a vedle toho zmiňují klipy celebrit jako Janka Ledeckého, Lucie Bílé nebo Báry Basikové, které koronavirus zlehčují. Komu dát prostor a komu už ne? Jaký názor je ještě „zdravý“ a jaký už je na hraně dezinformace? Tyto a další otázky pokládal pořad Newsroom ČT24.
26. 9. 2020|

„Gott prostě neumírá.“ Umělci vzpomínají na Karla Gotta

Karel Gott, jenž v úterý zemřel ve věku osmdesáti let, se za desetiletí své kariéry potkal s řadou osobností. Jeho kolegové z umělecké branže o něm mluví jako zpěvákovi s jedinečným hlasem a smyslem pro humor, který věděl, co chce, a byl velmi pracovitým profesionálem. Chtěl lidi spojovat, ne rozdělovat – zaznívá i v souvislosti s Gottovou kariérou v dobách normalizace.
2. 10. 2019Aktualizováno2. 10. 2019, 18:29|

Bára Basiková má díky novému albu důvod k Slzám, smutná ale není

O lásce, samotě a rozchodech zpívá Bára Basiková na novém albu s názvem Slzy, především o smutku ale podle zpěvačky její novinka není. Vydává ji pět let po své poslední nahrávce a přiznává na ní návrat k hudbě osmdesátých let.
28. 4. 2018|