TÉMA

Luděk Vokál

Za vyzrazení razie Vidkun a vynášení informací ze spisů potvrdil soud Vokálovi podmínku

Za vyzrazení razie Vidkun a vynášení informací z policejních spisů potvrdil pražský městský soud bývalému kriminalistovi Luďku Vokálovi tříletý podmíněný trest s odkladem na čtyři roky. Podnikatele Albina Arifoviče, který dal Vokálovi za informace z policejních databází auto za půl milionu korun a mobilní telefon, uložil soud dvouletou podmínku. Verdikt je pravomocný.
27. 4. 2022|

Za vynášení informací ze spisů dostal bývalý detektiv Vokál tříletou podmínku

Za vyzrazení razie Vidkun, vynášení informací z policejních spisů a další činy Obvodní soud pro Prahu 5 potrestal bývalého kriminalistu Luďka Vokála tříletou podmínkou s odkladem na čtyři roky. Podnikatele Albina Arifoviče, který podle obžaloby za informace z policejních databází Vokálovi zapůjčil auto za téměř půl milionu korun, uložil soud dvouletou podmínku. V části obžaloby Vokála soud naopak viny zprostil, neprokázalo se, že by skutky byly trestnými činy. Rozhodnutí není pravomocné, státní zástupce se odvolal.
29. 11. 2021Aktualizováno29. 11. 2021, 21:43|

Údajné vyzrazení razie Vidkun bude znovu řešit obvodní soud. Projedná i obžalobu z vynášení informací

Případ bývalého kriminalisty Luďka Vokála, který čelí obžalobě kvůli údajnému vyzrazení razie Vidkun, se znovu vrátí k Obvodnímu soudu pro Prahu 5. Ve čtvrtek o tom rozhodl odvolací pražský městský soud, podle kterého kauza souvisí s druhým případem, ve kterém je Vokál obžalován z vynášení informací. Obě kauzy by podle odvolacího senátu měly být projednávány společně. Usnesení je pravomocné.
25. 2. 2021|

V případu exdetektiva Vokála vypovídal bývalý šéf protimafiánského útvaru Šlachta

Soud projednává v pořadí už druhou obžalobu na bývalého detektiva Luďka Vokála. V případu vypovídal jako svěděk bývalý ředitel Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Robert Šlachta. Jednání bylo neveřejné. Podle státního zástupce předával Vokál lidem z podsvětí informace ze spisů, například o aktivitách Národní protidrogové centrály. Za to měl dostávat úplatky od podnikatele Albina Arifoviče, který také stojí před soudem. Oba obvinění odmítají.
6. 1. 2021|

Soud zrušil podmínku exdetektiva Vokála, případ vyzrazení policejní razie se bude řešit znovu

Bývalý kriminalista Luděk Vokál, který figuruje v kauze vyzrazení policejní razie Vidkun, uspěl s odvoláním proti podmínce, kterou mu loni v listopadu uložil soud. Případ se tak znovu vrátí k Obvodnímu soudu pro Prahu 5. Česká televize to zjistila z justiční databáze. Za zneužití pravomoci Vokálovi hrozí až pětileté vězení, bývalý detektiv však svou vinu odmítá.
30. 6. 2020|

Bývalý detektiv Vokál dostal za vyzrazení policejní razie v kauze Vidkun podmínku

Za vyzrazení policejní razie v kauze Vidkun uložil soud bývalému kriminalistovi Luďku Vokálovi 13měsíční podmínku s odkladem na 2,5 roku a zákaz činnosti u policie na 16 měsíců. Rozsudek není pravomocný, Vokál si ponechal lhůtu pro případné odvolání. Za zneužití pravomoci mu hrozilo až pětileté vězení, bývalý detektiv však svou vinu odmítá.
14. 11. 2019|

Soud zrušil osvobození exdetektiva Vokála v případu úniku informací z kauzy Vidkun

Městský soud v Praze zrušil osvobozující rozsudek nad bývalým kriminalistou Luďkem Vokálem. Je obžalovaný ze zneužití pravomoci v souvislosti s vyzrazením razie v kauze Vidkun. Obvodní soud pro Prahu 5 tak musí případ znovu projednat. Informaci zjistila ČT z justiční databáze.
29. 5. 2019|

Státní zástupce obžaloval expolicistu Vokála kvůli únikům ze spisů

Státní zástupce obžaloval Luďka Vokála kvůli únikům ze spisů. Bývalého elitního policistu viní, že v letech 2010 až 2015 poskytoval informace lidem z podsvětí. Vokála přitom v lednu osvobodil soud v kauze Vidkun, kde čelil podobné obžalobě – státní zástupce se domníval, že na připravovanou razii upozornil jednoho konkrétního podnikatele.
18. 3. 2019|

Soud v kauze Vidkun zprostil obžaloby kriminalistu Vokála

Obvodní soud pro Prahu 5 ve středu zprostil obžaloby bývalého kriminalistu Luďka Vokála, který byl viněn ze zneužití pravomoci v souvislosti s vyzrazením razie v kauze Vidkun. Podle soudu není žalovaný skutek trestným činem. Rozsudek není pravomocný, státní zástupce se proti němu na místě odvolal. Vokál si pro případné odvolání ponechal lhůtu.
16. 1. 2019Aktualizováno16. 1. 2019, 12:19|

Soud zjišťuje, zda bývalý elitní policista vyzradil akci Vidkun. Vyslechl ho za zavřenými dveřmi

Za zavřenými dveřmi začal soud zjišťovat, zda bývalý policista z někdejšího Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Luděk Vokál prozradil svému známému podnikateli, že policie chystá razii v rámci akce Vidkun. Podle obžaloby se policista dopustil zneužití pravomoci.
20. 9. 2018Aktualizováno20. 9. 2018, 12:11|

Zadrženému exdetektivovi ÚOOZ hrozí na Ukrajině sedm let vězení. Dle obvinění prodával odposlechy

Čech, zadržený v pondělí na Ukrajině, opustil po složení kauce celu. Oznámilo to ministerstvo zahraničí, které ale identitu muže neupřesnilo. Server iROZHLAS.cz s odvoláním na kyjevskou soudkyni uvedl, že se jedná o bývalého vysokého důstojníka někdejšího Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) Luďka Vokála. Musí zůstat na Ukrajině, kde je obviněn z nezákonného prodeje zařízení, jež je možno použít třeba k odposlechu telefonů. Hrozí mu za to čtyři až sedm let vězení.
27. 4. 2018Aktualizováno27. 4. 2018, 19:17|

Ukrajinci zadrželi českého detektiva, podezřívají ho z nezákonného použití techniky

Na Ukrajině byl kvůli podezření z nezákonného použití technických prostředků zadržen muž z České republiky. Kyjevský soud rozhodl, že bude propuštěn z cely předběžného zadržení po zaplacení kauce, která odpovídá zhruba 4500 eurům (asi 115 000 Kč). Server Info.cz s odvoláním na důvěryhodné zdroje napsal, že zadrženým je bývalý vysoký důstojník někdejšího Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) Luděk Vokál, kterého Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) podezírá z několika trestných činů.
25. 4. 2018|

Inspekce navrhla obžalovat policejního důstojníka za prozrazení razie v kauze Vidkun

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) podala návrh na obžalobu kvůli úniku informací z policejní razie v kauze Vidkun. Inspekce uzavřela vyšetřování části kauzy vysoce postaveného důstojníka policie Luďka Vokála, který je v této chvíli postavený mimo službu. Stíhala jej kvůli tomu, že údajně vyzradil razii v kauze Vidkun brněnskému podnikateli a někdejšímu policejnímu informátorovi Albinu Arifovičovi.
9. 4. 2018Aktualizováno9. 4. 2018, 16:49|