TÉMA

Jan Kačer

Zemřel Josef Somr. Hrál v Národním divadle, razítkoval na stříbrném plátně, načítal i audioknihy

Zemřel Josef Somr, bylo mu 88 let. Přes dvacet let byl členem Činohry Národního divadla, hrál také v desítkách filmů včetně oscarových Ostře sledovaných vlaků. Zůstává po něm také mnoho zvukových nahrávek. Vystupoval v rozhlasových hrách a načetl mnoho audioknih a gramofonových desek pro všechny generace – pohádky i Švejka.
16. 10. 2022Aktualizováno16. 10. 2022, 20:23|

Na poslední cestu vyprovázely Josefa Abrháma vzpomínky kolegů i Velorex

Desítky lidí se při bohoslužbě v kostele svaté Anežky České na pražském Spořilově rozloučily s hercem Josefem Abrhámem. Jeden z nejpopulárnějších českých herců zemřel 16. května. Po mši v zaplněném kostele na svého kolegu zavzpomínali na přání Josefa Abrháma mladšího herečky Dagmar Havlová, Eliška Balzerová a Iva Janžurová a herec a režisér Jan Kačer. Za rakví vynášenou z kostela zněl dlouhý potlesk
6. 6. 2022|

Ceny Thálie mimořádně získala hned šestice činoherců. Ocenění zamířilo i do Semaforu

V historické budově Národního divadla se v sobotu večer předávaly Ceny Thálie. Loni se kvůli pandemii koronaviru ceremoniál konal jen online, pandemie ale ovlivnila i letošní ročník. Porotci nemohli hodnotit jevištní výkony v uplynulé sezoně, protože divadla byla zavřená téměř celý rok. Pořádající Herecká asociace se proto rozhodla udělit více cen za celoživotní mistrovství.
9. 10. 2021|

Divadlo Petra Bezruče se poprvé otevřelo před 75 lety. Výročí ale neslaví, chybí mu diváci

Divadlo Petra Bezruče v Ostravě si připomíná 75 let od svého vzniku. Oslavy letošního výročí spojeného s datem 1. prosince 1945 ale kvůli pandemii a souvisejícím opatřením nebudou. Soubor nehraje pro diváky v sále a neustále vyhlíží termín ukončení restrikcí. Ve své historii divadlo uvedlo 670 premiér, letošní sezona spojená s jubileem jich do celkového součtu přidala ale jen málo.
1. 12. 2020|

Počet ošetřených pacientů klesl o třetinu, zanedbání prevence přitom může být nebezpečné, varují lékaři

Lékaři vyzývají, aby lidé kvůli obavě z nákazy covidem-19 nezanedbávali pravidelné prohlídky. Přestože se řada nemocnic i ordinací už vrátila do plného provozu, počet ošetřených pacientů v nich je nižší než loni ve stejném období. Třeba u praktiků klesl podle údajů VZP počet kontrol zhruba o třetinu a podobná je situace i u gynekologů nebo kardiologů.
15. 6. 2020|

Zemřela Taťana Fischerová. Spisovatelce, herečce a političce bylo 72 let

Ve věku 72 let zemřela herečka a spisovatelka Taťana Fischerová. Mezi lety 2002 a 2006 byla také poslankyní a v roce 2013 kandidovala na prezidentku. Řadu let se věnovala taky charitě, působila v nadacích a občanských sdruženích. Vedla Český helsinský výbor.
25. 12. 2019Aktualizováno25. 12. 2019, 18:56|

Filmový postřeh: Chatu na prodej se od Chýlkové a Kačera vyplatí koupit

Trochu praštěná česká rodina prodává rodinné zlato uprostřed lesa – chátrající chatu, na kterou už skoro nejezdí. Ivana Chýlková a David Vávra s dědečkem Janem Kačerem a babičkou Janou Synkovou stejně jako dospělé děti s partnery vyrazí na poslední, nuceně společný víkend, než podepíšou smlouvu a předají klíče novému majiteli.
6. 7. 2018|

Chýlková, Vávra a Kačer mají Chatu na prodej. Oslaví to večírkem a trailerem

Tragikomické rodinné setkání slibuje nový snímek režiséra Tomáše Pavlíčka. V jeho Chatě na prodej se sejde Ivana Chýlková, Jan Kačer nebo David Vávra. Příběh vyprávěný s citem pro humor a absurdní situace začnou tuzemská kina uvádět 26. července. Jak bude rozloučení s rodinnou nemovitostí probíhat, naznačuje už teď trailer. Snímek vznikl v koprodukci České televize.
26. 4. 2018|