TÉMA

Radkin Honzák

Naděje patří mezi vrozené instinkty, zaznělo ve Fokusu Václava Moravce

Proč je důležité neztrácet víru a naději? A odkud je čerpat? O jejich hledání hovořili ve Fokusu Václava Moravce psychiatr Radkin Honzák, spisovatelka Kateřina Tučková, jaderná fyzička Dana Drábová, farářka Sandra Silná, historik Jaroslav Šebek a sociální psycholog Jan Krajhanzl.
15. 12. 2022|

Česká televize nabízí první pomoc pro tělo a duši a přiblíží nemocnice v první linii

Česká televize připravila dva nové pořady reagující na aktuální situaci. Magazín Linka 1212 nabídne divákům podporu a rady odborníků. Dokumentární cyklus Nemocnice v první linii představí současnou každodenní realitu českého zdravotnictví. Oba projekty se v programu ČT1 poprvé objeví ve středu 15. dubna večer. On-line také funguje Poradna v karanténě, kterou na webu svého pořadu zřídil psychiatr Radkin Honzák.
15. 4. 2020|

Chyba za chybou, hodnotí postup personálu na záběrech dokumentu Infiltrace odborník

Nový díl dokumentárního cyklu Infiltrace popisuje mimo jiné případ osmiletého chlapce, který zamířil do Nemocnice Pardubického kraje na operaci mandlí a domů se vrátil po osmi měsících ve vigilním kómatu. Čtvrtý den po operaci ho postihlo krvácení, které ale přímo v nemocnici dlouhé minuty nikdo neošetřil. Podle lékařů, které ČT oslovila, je právě čtvrtý den po operaci mandlí kritický a zejména děti by měly být sledovány školeným personálem.
4. 6. 2019|