TÉMA

CPI

Čeští politici rezignovali na protikorupční strategii, tvrdí Transparency. Vnímaná korupce dál zaostává za průměrem EU

S 56 body si Česko mírně polepšilo v žebříčku vnímání korupce, který každoročně vydává Transparency International, hodnotí 180 zemí. Je hluboko pod průměrem Evropské unie, i když se o 41. příčku dělí i s Itálii, Slovinskem a také Gruzií. Mezinárodní organizace zdůvodnila výsledek tím, že politici v Česku bez ohledu na stranu dlouhodobě neřeší strategii korupce, respektive ji podle Transparency řeší „tempem dva kroky vpřed a dva kroky vzad“. Ministerstvo spravedlnosti se vůči hodnocení Transparency International ohradilo.
31. 1. 2023|

Dopravní podnik má lepší nabídku na opravu holešovického nádraží. Zastupitelé chtějí nový tendr

Pražský dopravní podnik chystá projekt za stovky milionů korun na opravu Nádraží Holešovice. Plánuje spolupráci s firmou Nové Holešovice Development a nechal si zpracovat ekonomickou analýzu. Ta podle informací ČT ukázala, že projekt je v porovnání s další konkurenční nabídkou pro město nevýhodný. Koaliční i opoziční zastupitelé navíc kritizují, že neproběhlo otevřené výběrové řízení.
13. 6. 2020|

Realitní skupina miliardáře Vítka prodala v Japonsku dluhopisy za více než dvě miliardy korun

Realitní skupina CPI Property Group (CPI) miliardáře Radovana Vítka prodala na japonském kapitálovém trhu ve dvou emisích dluhopisy celkem za 11 miliard jenů, tedy zhruba 2,22 miliardy korun, píší úterní Hospodářské noviny (HN) a E15. S obligacemi se bude obchodovat na japonském dluhopisovém trhu Tokyo Pro-Bond.
11. 12. 2018|

Pře miliardáře Vítka se švýcarskou obcí na pár dní zastavila provoz lanovek

Navzdory ideálním lyžařským podmínkám se vleky ve švýcarském resortu Crans-Montana v úterý odpoledne zastavily. Jejich provozovatel patří českému realitnímu miliardáři Radovanovi Vítkovi a krok zdůvodnil tím, že vedení obce odmítá zaplatit slíbený příspěvek na provoz. Obec však odmítá, že by peníze slíbila. Mluvčí společnosti Radovana Vítka CPI Property Group ve čtvrtek informoval, že došlo k dohodě a lanovky budou opět spuštěny.
5. 4. 2018Aktualizováno5. 4. 2018, 19:52|