TÉMA

Markéta Luskačová

Bez dobových výkyvů. Jaroslav Pulicar a Josef Moucha jsou Osobnostmi české fotografie

Titul Osobnost české fotografie za rok 2020 dostal Jaroslav Pulicar. Udělila mu ho v pondělí Asociace profesionálních fotografů, která tímto svým každoročním aktem chce zlepšovat společenskou prestiž fotografů. Za dlouhodobý přínos české fotografii asociace ocenila Josefa Mouchu a udělila také několik cen mladým fotografům. Jako nejlepší fotografickou publikaci roku porotci vybrali knihu Jaroslava Pulicara nazvanou Pulicar.
22. 6. 2021|

Česká fotografka oslnila Anglii. Markéta Luskačová se v londýnské Tate zařadila mezi klasiky

Česká fotografie slaví velký úspěch na londýnské scéně. Významná galerie Tate Britain uspořádala výstavu Markétě Luskačové, která do Anglie emigrovala z normalizačního Československa v sedmdesátých letech. Prestižní britský list Financial Times napsal nadšenou kritiku, která českou autorku řadí ke klasikům reportážní fotografie a její kompozice přirovnává k mistrům výtvarného umění.
18. 1. 2019|

Osobnosti české fotografie 2017 jsou syrové i spirituální

Celoživotní tvorbu i práce uplynulého kalendářního roku hodnotila popatnácté Asociace profesionálních fotografů ČR. Ocenění za loňský rok náleží Libuši Jarcovjákové, za celoživotní přínos byla oceněna Markéta Luskačová. Nejlepší publikaci vydal loni Josef Moucha a nejlepší kalendář je dílem studentů uměleckých škol.
28. 3. 2018|