TÉMA

Kamenice nad Lipou

Jindřichohradecká úzkokolejka prozatím dojezdila. Od pondělí ji nahradí autobusy

Firma Jindřichohradecké místní dráhy (JHMD), která na sebe podala insolvenční návrh, nasadí od pondělí 3. října na úzkokolejce místo vlaků autobusy. Firmě vyprší 2. října platnost osvědčení o bezpečnosti provozovatele dráhy. JHMD argumentuje, že jí Kraj Vysočina neplatí poplatek za použití dopravní cesty. Firma nevyplatila v září zaměstnancům mzdu, protože jí chybí peníze, nefunguje jí ani web. Vyplývá to z vyjádření firmy a Drážního úřadu. Kraj Vysočina tvrdí, že postupuje podle smlouvy a firmě nic nedluží.
30. 9. 2022Aktualizováno30. 9. 2022, 13:11|

Manželé dostali za týrání stovek psů v Kamenici podmíněné tresty

Manželé Jiřina a Jaroslav Švecovi z Kamenice nad Lipou na Pelhřimovsku dostali za týrání psů podmíněné tresty. Psy nesmí chovat deset let. Při lednové domovní prohlídce našli veterináři v jejich domě přes dvě stovky psů malých plemen, část v boxech a klecích. Psi byli podvyživení, znečištění a měli různá onemocnění. Okresní soud v Pelhřimově v úterý oběma shodně uložil dvouletý podmíněný trest s odkladem na zkušební dobu tří let. Rozsudek není pravomocný.
12. 6. 2018Aktualizováno12. 6. 2018, 11:19|

Za týrání psů hrozí muži a ženě vězení. Ukrývali dvě stovky zubožených zvířat

Kriminalisté obvinili muže a ženu kvůli týrání psů v Kamenici nad Lipou. Při domovní prohlídce na konci ledna našli policisté s veterináři v jejich domě přes dvě stě psů. Část zvířat byla v boxech a klecích, byli podvyživení, nemocní a znečištění. Oběma obviněným hrozí až pětileté vězení. Psy si hned po zásahu rozebraly útulky po celé republice.
27. 3. 2018|