TÉMA

Zlatý Ámos

Nejoblíbenějším učitelem v anketě Zlatý Ámos se stal Dominik Simon

Titul Zlatý Ámos pro nejoblíbenějšího učitele v Česku v pátek získal Dominik Simon ze Základní školy Antonína Baráka v Lovosicích. Převzal tak putovní korunu od loňské vítězky, češtinářky Daniely Krátké z České lesnické akademie Trutnov. Ocenění Dětský Ámos, které uděluje dětská porota, putuje k Adéle Popelkové ze Střední průmyslové školy stavební Josefa Gočára v Praze. Finálového kola se zúčastnilo šest soutěžících.
22. 3. 2024|

Nebát se chybovat je důležitější než známky, říká vítězka ankety Zlatý Ámos Daniela Krátká

Ocenění, udělené porotou složenou ze žáků a určené nejoblíbenějšímu učiteli v Česku – Zlatý Ámos, získala učitelka českého jazyka Daniela Krátká z České lesnické akademie v Trutnově. Letošní ročník ankety byl již jubilejní, třicátý. „Myslím, že studenti vycítí, že učitel tam nestojí z povinnosti, ale že se do práce těší a to vzdělávání ho baví,“ uvedla Krátká. Podle ní je také důležité se nezastavit a zlepšovat ve svém oboru. Zmínila také, že často vzdělávání není o známkách. „Vyhrávají vlastnosti – svědomitost, cílevědomost, píle, to, že se člověk nebojí chybovat a to, že to zkouší znovu a znovu. To je mnohem důležitější než známka z testu.“
28. 3. 2023|

Nejoblíbenější učitelkou roku je Daniela Krátká z trutnovské lesnické akademie

Titul Zlatý Ámos pro nejoblíbenějšího učitele v Česku letos získala češtinářka Daniela Krátká z České lesnické akademie Trutnov. Vystřídala tak loňského vítěze, učitele matematiky Marka Valáška z Anglicko-českého gymnázia Amazon v Praze. Zvítězila i u dětské poroty. Anketa se uskutečnila už potřicáté, poprvé přitom žáci nominovali také dva pedagogy s handicapem.
24. 3. 2023Aktualizováno24. 3. 2023, 20:19|

Letošním Zlatým Ámosem se stal učitel matematiky Marek Valášek. Je i největší sympaťák

Titul Zlatý Ámos pro nejoblíbenějšího tuzemského učitele získal letos učitel matematiky Marek Valášek z Anglicko-českého gymnázia Amazon v Praze. Vystřídal tak Tomáše Pírka ze Základní školy U Krčského lesa v Praze 4. Vyhrál i soutěž Ámos sympaťák a Ámos ČT.
25. 3. 2022Aktualizováno25. 3. 2022, 16:56|

Kamera není ideální, za návrat do školy budou studenti vděční, říká nejoblíbenější učitel

Školy v Česku stále zůstávají kvůli šíření koronaviru z velké části uzavřené, zatím to ani nevypadá, že by se situace měla v nejbližší době změnit. Jaké slabiny ukázala pandemie ve školství, a jak jsou na tom žáci a studenti v souvislosti se socializací? O tom v Interview ČT24 mluvil učitel z Gymnázia Pierra de Coubertina v Táboře Tomáš Míka,  který vyhrál v anketě Zlatý Ámos 2020.
31. 1. 2021|

Titul Zlatý Ámos získal Tomáš Míka z gymnázia v Táboře. Největší sympaťák je z Rajnochovic

Titul Zlatý Ámos pro nejoblíbenějšího učitele v Česku získal Tomáš Míka z Gymnázia Pierra de Coubertina v Táboře. Na trůnu vystřídal Pavlínu Kopáčikovou ze Základní školy Vacov na Prachaticku. Míka je šestnáctým mužem, který za posledních 27 let anketu vyhrál. V internetovém hlasování zvítězil Vladimír Švarc ze základní školy v Rajnochovicích na Kroměřížsku, stal se tak Ámosem sympaťákem.
27. 3. 2020|

Nejoblíbenější učitelka je z Prachaticka. Zlatým Ámosem se stala Pavlína Kopáčiková

Titul Zlatý Ámos pro nejoblíbenějšího kantora v Česku získala učitelka matematiky, češtiny a tělocviku Pavlína Kopáčiková ze Základní školy Vacov na Prachaticku. U dětí zvítězil učitel matematiky a tělesné výchovy Jiří Palán ze ZŠ Větrný Jeníkov na Vysočině, který získal korunu pro Dětského Ámose. Ámosem sympaťákem v hlasování na internetu se stala učitelka matematiky a tělesné výchovy Pavlína Strýčková ze ZŠ Kunovice na Uherskohradišťsku.
28. 3. 2019Aktualizováno28. 3. 2019, 18:59|

Prezident Zeman na setkání s učiteli kritizoval účast dětí ve studentském protestu

Prezident Miloš Zeman kritizoval účast dětí ve studentském protestu, do kterého se minulý týden zapojily stovky škol. Podle prezidenta mají dospělí lidé i studenti právo protestovat proti tomu, co se jim ve společnosti nelíbí. Zapojení dětí však považuje za jejich zneužívání.
22. 3. 2018|