TÉMA

Úrazová nemocnice

Konec nejistoty v nemocnicích. Zástupci vlády a zdravotníků podepsali dohodu o platech

Zástupci vlády a zdravotníků podepsali dohodu s Všeobecnou zdravotní pojišťovnou, která by měla ukončit prosincový protest lékařů. Jejich krok v některých nemocnicích výrazně omezil provoz, byla odložena plánovaná vyšetření nebo operace. Viceprezident České lékařské komory Jan Přáda po podpisu dohody lékaře v nemocnicích vyzval, aby výpovědi z přesčasové práce stáhli. Někteří ale již prohlásili, že tak navzdory dohodě udělat nehodlají.
8. 12. 2023Aktualizováno8. 12. 2023, 21:03|

Snížení odměn zastupitelům nebo prodej Technologického parku. Brno řeší, jak dokrýt schodek v rozpočtu

Brněnští zastupitelé schválili rozpočet na příští rok. Město bude hospodařit s příjmy 13,8 miliardy a výdaji 15,3 miliardy korun. Kvůli ekonomickým dopadům pandemie koronaviru očekává propad daňových příjmů přes dvě miliardy korun. Deficit by měl dokrýt úvěr a také prodej pozemků nebo akcií Technologického parku. Od ledna se také sníží odměny neuvolněným zastupitelům, členům komisí a výboru.
8. 12. 2020Aktualizováno8. 12. 2020, 15:08|

Chytré turnikety v Masarykově onkologickém ústavu měří teplotu a poznají, jestli má člověk roušku

Masarykův onkologický ústav v Brně (MOÚ) instaloval u vstupů terminály, které automaticky měří teplotu a také rozpoznají člověka bez roušky. Turniket jej pak nepustí dovnitř. Onkologický ústav a obě fakultní nemocnice v Brně zatím povolují návštěvy. Město je ve svých dvou nemocničních zařízeních od pondělka zakázalo.
27. 7. 2020|

Dvě brněnské nemocnice budou mít jednoho ředitele. Úrazovku povede šéf Nemocnice Milosrdných bratří Piler

Novým ředitelem brněnské Úrazové nemocnice bude od 1. dubna Pavel Piler. Od konce loňského roku je zároveň ředitelem Nemocnice Milosrdných bratří. Radní se rozhodli na základě doporučení výběrové komise, která se shodla jednohlasně. Druhým kandidátem byl dosavadní ředitel Zdeněk Buštík.
25. 3. 2020|

Anglické fráze o koronaviru pro sestry. Úrazová nemocnice v Brně nechce opakovat zmatky s cizinci

Úrazová nemocnice v Brně připravila letáky se základními anglickými frázemi, které pomohou sestrám při komunikaci s cizinci. Zařízení tím reaguje na nedávnou situaci, kdy přišly tři cizinky a ptaly se na vyšetření na koronavirus. Ředitel nemocnice Zdeněk Buštík se zároveň ohradil proti tomu, že by nemocnice při vyšetření cizinek pochybila.
9. 3. 2020|

Nejezděte do Passo Tonale, i tam se koronavirus šíří, vyzval ministr zdravotnictví

Podle ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (za ANO) je lyžařské středisko Passo Tonale rizikovou lokalitou. Lidé by proto měli zvážit, zda tam chtějí jet. Passo Tonale sice není v Lombardii či Benátsku, ale již dva Češi, u kterých se prokázala nákaza koronavirem, tam byli. Hygienici ovšem nově podle Vojtěchova náměstka Romana Prymuly budou testovat na koronavirus i lidi, kteří byli jinde než ve stanovených rizikových oblastech.
5. 3. 2020Aktualizováno5. 3. 2020, 18:11|

V Úrazové nemocnici v Brně poslali studentky nakažené koronavirem taxíkem jinam. Na místo ředitele město vypsalo konkurz

Radní Brna vyhlásili výběrové řízení na ředitele Úrazové nemocnice. Potvrdil to náměstek primátorky Petr Hladík (KDU-ČSL). Nemocnici pátým rokem řídí Zdeněk Buštík. Městu se podle Hladíka nelíbí ekonomická situace nemocnice a přístup ke koronaviru. Personál nechal odejít tři studentky z Milána, které se přišly zeptat na vyšetření. Nákaza se u dvou později v Praze potvrdila.
4. 3. 2020|

Kyjovská nemocnice protikladů. Neurologie má nové vybavení, gynekologie na peníze marně čeká

Rozporuplná je nemocnice v Kyjově co do investovaných peněz. Na jedné straně patří k nejúspěšnějším v republice v čerpání evropských dotací na nové přístroje, v posledních dvou letech její vedení získalo 85 milionů korun. Na druhou stranu se ale stále nedaří vyřešit špatný stav budovy, kde sídlí gynekologicko-porodnické oddělení. Rekonstrukci za sebou naopak už má Úrazová nemocnice Brno, která se tak dostala na třetí místo v letošním žebříčku nejlepších českých nemocnic.
5. 12. 2019|

Jak vyléčit stárnoucí Úrazovou nemocnici? Brno u ní plánuje nový pavilon za půl miliardy

Brno chce odhadem za půl miliardy korun postavit nový pavilon Úrazové nemocnice. Vznikne v místě současného parkoviště proti nemocničnímu areálu. Budou v něm operační sály, centrální sterilizace, heliport a parkoviště. Ekonomická situace nemocnice se podle primátorova náměstka Petra Hladíka ( KDU-ČSL) stabilizovala a je třeba ji rozvíjet.
20. 3. 2018|