TÉMA

Bruce Willis

Bruci Willisovi diagnostikovali frontotemporální demenci. Jeho poslední film má mít premiéru v březnu

Americký herec Bruce Willis trpí frontotemporální demencí (FTD). Sedmašedesátiletý Willis ukončil už loni na jaře svou hereckou kariéru z důvodu afázie, tedy nemoci, která ovlivňuje schopnost mluvit a porozumět řeči. Hercova rodina nyní oznámila, že se jeho stav od té doby zhoršil a jeho problémy se neomezují jen na potíže s komunikací. Další příznaky tak vedly k upřesnění diagnózy. Prohlášení rodiny přichází necelé dva měsíce před premiérou zřejmě posledního filmu s Brucem Willisem v hlavní roli.
17. 2. 2023|

Bruce Willis skončil s herectvím, ztrácí řeč

Bruce Willis se rozhodl skončit s herectvím. Americký herec trpí afázií, tedy nemocí, která ovlivňuje schopnost mluvit a porozumět řeči. Bruce si získal přízeň fanoušků především v akční sérii Smrtonosná past, v posledních letech se jeho kariéra držela spíše „béčkových“ filmů s menším komerčním úspěchem.
31. 3. 2022|

Nominace na Oscara za rok 2021 táhne Síla psa

Nominace na ceny Oscar za rok 2021 vede temný western Síla psa. Název snímku Jane Campionové padl dvanáctkrát, včetně kategorie nejlepší film. Vítěze oznámí Akademie filmového umění a věd 27. března. Snímky s českou účastí se nedostaly už dříve přes širší výběr.
8. 2. 2022Aktualizováno8. 2. 2022, 16:16|

Recenze: Bruce Willis v kůži Charlese Bronsona splnil slušné béčkové Přání smrti

Legendární „čistič“ špinavých ulic Paul Kersey je znovu v akci. Osamělý mstitel se vrací a bere spravedlnost do vlastních rukou, neboť v Chicagu teče čím dál tím víc krve. Jen Charlese Bronsona nahradil Bruce Willis. Oldschoolově laděný oddychový revenge movie Přání smrti je poměrně povedenou předělávkou stejnojmenného filmu z roku 1974.
11. 3. 2018|