TÉMA

Zuzana Stivínová

Bebjak natáčí minisérii o vyšetřování na hraně zákona, spoluscenáristou je kriminalista

Peter Bebjak, režisér například oceňovaných Případů 1. oddělení, natáčí pro Českou televizi další napínavou minisérii. Psychologické drama Vedlejší produkt se zabývá otázkou, zda jsme si před spravedlností skutečně všichni rovni. Jedním z autorů scénáře je kriminalista Aleš Preis. V hlavních roli detektiva, který se snaží vyřešit vraždu těsně před promlčením, se představí Tomáš Maštalír.
23. 11. 2023|

Nemůžu říct, že bych byla submisivní koťátko, říká herečka Zuzana Stivínová

Národní divadlo vstupuje do 141. sezony. Jednou z nejvýraznějších tváří souboru Činohry je i Zuzana Stivínová, která aktuálně hraje v Hordubalovi, Nebezpečných známostech a Vasse Železnovové. „Nemůžu říct, že bych byla submisivní koťátko, ale určitě jsem plnič úkolů,“ řekla v Interview ČT24. Soubor získá nové posily, jednou z nich je i herec Zdeněk Piškula, jenž byl hostem Událostí v kultuře.
4. 9. 2023|

Rašilov a Stivínová rozehrávají Nebezpečné známosti

Vikomt de Valmont a markýza de Merteuil opět osnují intriky, jimiž si zahrávají s city jiných. V podání Saši Rašilova a Zuzany Stivínové zatahují do svých Nebezpečných známostí nyní i diváky Národního divadla. Vyprázdněnost vztahů a bezohledné sobectví jsou znát v současné době stejně jako v roce 1782, kdy otevřená kritika mravů vyšla.
12. 5. 2023|

Obviňují ji z vraždy manžela. Národní divadlo připravilo dramatizaci Čapkova Hordubala

Národní divadlo připravilo dramatizaci románu Karla Čapka Hordubal. Detektivní příběh o hledání pravdy vznikl v režii Michala Vajdičky. Do hlavní role ženy, kterou její okolí obviňuje z vraždy manžela, obsadil Zuzanu Stivínovou.
5. 12. 2022|

Svět se vyčerpává, velryba umírá a Vassa Železnovová dusí emoce

Do Národního divadla se po pětatřiceti letech vrací Vassa Železnovová. Psychologické drama o ženě, která chce za každou cenu zachránit rodinný podnik, napsal Maxim Gorkij. Po Stalinových připomínkách dokonce dvakrát. V hlavní roli se představuje Zuzana Stivínová.
1. 11. 2021|

Šla za svobodou a skončila za mřížemi. Filmová Past zachytila osud Jiřiny Štěpničkové

Jiřina Štěpničková byla divadelní i filmovou hvězdou (mezi)válečných časů. Po komunistickém převratu chtěla ze země utéct – neúspěšně. Padla do léčky tajné policie a skončila ve vězení. Dramatické chvíle jejího života připomene 16. února hraný snímek Past se Zuzanou Stivínovou v hlavní roli. Film podle scénáře a v režii Viktora Polesného odvysílá ČT1 v neděli ve 20:10.
15. 2. 2020|

Místo milostného života války a reformy. Pokračování série představí vládu Marie Terezie

Jedna z nejvýznamnějších vladařek historie neprohrává jen na poli válečném, ale i ve vztahu s manželem Františkem Štěpánem Lotrinským. V této situaci zastihne Marii Terezii pokračování koprodukční minisérie, která nese jméno této panovnice. S jejím dalším osudem diváky seznámí program ČT1 ve středu 1. a v neděli 5. ledna, vždy od 20 hodin.
9. 12. 2019|

Místo zločinu: Česká televize. Do nových filmů a seriálů zapojila Zrádce, Veterána i nemluvně

S novým rokem začne Česká televize vysílat řadu novinek, převážně kriminálních. Přichystala mimo jiné tři seriály či minisérie podle skutečných událostí (Místo zločinu Ostrava, Zrádci, Vysoká hra) a televizní film inspirovaný osudem herečky Jiřiny Štěpničkové (Past). Zábavu slibuje společné vyšetřování penzisty a vnuka (Poldové a nemluvně), napětí lze čekat od psychologických sond Stockholmský syndrom a Veterán. Do duše divákům i hostům nahlédne také v nové show psychiatr Radkin Honzák. Do zdravotnického zákulisí zavedou Sestřičky a to umělecké přiblíží nové pořady o jazzu a výtvarném umění. Blíže povánoční program představuje fotogalerie.
3. 12. 2019|

Stivínová znova na scéně Národního divadla. Oběd u Wittgensteina ji uvrhl do pasti vztahů

Po patnácti letech se vrací do Národního divadla herečka Zuzana Stivínová. A to v roli jedné ze sester ve hře Thomase Bernharda Oběd u Wittgensteina. Premiéru černé komedie o propletených vztazích jedné rodiny připravil režisér a umělecký ředitel Činohry Národního divadla Daniel Špinar.
9. 11. 2019|

Poslední aplaus vyprovodil Vlastu Chramostovou, herečku, které nechyběla kuráž

Na scéně Národního divadla se kolegové, přátelé i široká veřejnost v pondělí rozloučili s herečkou a chartistkou Vlastou Chramostovou, která zesnula 6. října. Na závěrečnou cestu ji vyprovodil dlouhotrvající poslední aplaus.
14. 10. 2019Aktualizováno14. 10. 2019, 20:15|

Od love story k politickému dramatu. Marie Terezie válčí nejen o manžela

Natáčení dalších dílů filmové minisérie Marie Terezie je za polovinou. Štáb koprodukčního projektu, na kterém se podílí i Česká televize, se v těchto dnech přesunul do brněnského Mahenova divadla. Děj se odehrává v letech 1741 až 1745, během válek o rakouské dědictví. Objeví se v něm řada nových postav i herců, a to včetně představitelky titulní hrdinky.
29. 6. 2019|

Národní divadlo znovu otevře Státní operu. V příští sezoně chystá Idiota i Lolitu

Král Oidipús, Dostojevského Idiot, Švanda dudák, Lolita nebo Oběd u Wittgensteina. Národní divadlo v Praze pro příští sezonu nachystalo hned dvě desítky premiér. Po generální rekonstrukci se navíc v lednu 2020 znovu otevře Státní opera. Vedení první scény dále oznámilo, že prodloužilo Danielu Špinarovi mandát uměleckého šéfa činohry. Soubor divadla pak posílí herečka Zuzana Stivínová.
28. 2. 2019|

Recenze: Emoce civilizované opice aneb Franz Kafka v kleci

Veletržní palác v pražských Holešovicích poskytuje už několik let domovskou scénu divadelnímu badatelství Studia Hrdinů. Dramaturgickou novinkou projektu je inscenace podle povídky Franze Kafky Zpráva pro Akademii se Zuzanou Stivínovou v hlavní roli a v režii Kathariny Schmitt.
9. 3. 2018|