TÉMA

Tomáš Klus

Vánoční pohádky na ČT vyzradí tajemství nové staré bambitky i „Krakonoše“ Švehlíka

O vánočních svátcích nadělí Česká televize divákům opět několik televizních premiér. Na Štědrý den uvidí pokračování Tajemství staré bambitky, novou pohádkou je také Krakonošovo tajemství vycházející z legendy o pánu hor. Ještě v závěru roku se v předpremiéře v iVysílání představí úvodní epizoda komediálního seriálu Dobré ráno, Brno! Nový rok pak v České televizi rozběhne v televizní premiéře životopisné drama Zátopek. Naopak derniéru čeká o letošních svátcích program ČT3.
2. 11. 2022|

Tomáš Klus stráví magickou noc s bezdomovci. Díky muzikálu Jana Svěráka

Jan Svěrák se poprvé pustil do divadelní režie. Muzikál Branický zázrak sám napsal, hudbu na Svěrákovo libreto složil Tomáš Klus, který je rovněž autorem muzikálových písní a zahraje si jednu z hlavních rolí. Mystický příběh se odehrává na pražské periferii a premiéru bude mít v květnu v Praze.
23. 4. 2022|

Koncert na podporu Ukrajiny na pražské Letné doprovodilo i tržiště pomoci

Na pražské Letné se v neděli konal koncert Společně pro Ukrajinu. Kolem 16:00 se akce podle policejního mluvčího Jana Daňka účastnilo asi pět tisíc lidí a pozvolna přicházeli další. Koncert se podle něj odehrával bez incidentů. Jeho součástí se stalo i takzvané tržiště pomoci, lidé tam mohli přispět na konkrétní činnosti či přivézt materiální pomoc. Ukrajincům, kteří utekli před válkou, nabídlo tržiště i možnost najít práci. Koncert moderovaný v češtině i ukrajinštině skončil v 18:15 hodin.
3. 4. 2022Aktualizováno3. 4. 2022, 18:48|

Mezinárodní koncert Zachraňme Ukrajinu propojil telemostem světové umělce. Vysílalo ho víc než dvacet zemí

Polská televize TVP se s podporou Evropské vysílací unie uspořádala mezinárodní koncert s názvem Zachraňme Ukrajinu, který telemostem propojil umělce z mnoha zemí, aby společně vyjádřili podporu válkou zasažené Ukrajině a vyzvali diváky v mnoha státech k pomoci. Přímý přenos vysílala ČT2, program se promítal také na velkoplošné obrazovce na pražském Staroměstském náměstí, kterou nainstalovala ukrajinská ambasáda.
27. 3. 2022Aktualizováno27. 3. 2022, 20:42|

Při benefičním koncertu pro Ukrajinu pořádaném Českou televizí se vybralo 160 milionů korun

Česká televize v úterý uspořádala na Václavském náměstí benefiční koncert na pomoc lidem, které zasáhl ruský válečný vpád na Ukrajinu. Bez nároku na honorář vystoupily například kapely Mirai, Chinaski, Mig 21 a Pražský výběr, Marie Rottrová a Tomáš Klus či hudebníci z České filharmonie. Do sbírky lidé darovali 160 milionů korun, z toho výtěžek přes DMS přesáhl dvaadvacet milionů korun, dary na účet činily 138 milionů korun. Vybrané peníze Česká televize pošle do sbírky Člověka v tísni SOS Ukrajina.
1. 3. 2022Aktualizováno2. 3. 2022, 10:57|

Vetchý loupežníkem, Klus králem. Tajemství staré bambitky pokračuje v kinech

Po deseti letech pokračuje Tajemství staré bambitky. Vrací se Ondřej Vetchý coby loupežník nebo Tomáš Klus, který „povýšil“ na krále. Zatímco první pohádka vznikla pro Českou televizi, druhý příběh se odehrává nejprve na velkém plátně. Tajemství staré bambitky 2 mělo mít původně premiéru před Vánoci, pandemie ale uvedení do kin odsunulo na 10. února.
10. 2. 2022|

ČT art slaví „sklepáckou“ Besídkou, s Klusem probere písně básníků a zve na festival Zlatá Praha

Kulturní stanice ČT art tradičně slaví své výročí Týdnem dárků. Začíná 30. srpna přímým přenosem kultovní Besídky z Divadla Sklep. V dalších dnech diváky potěší třeba dokument o malíři Alfonsu Muchovi nebo večer filmařských talentů. K podzimním novinkám paří cyklus Písně českých básníků s Tomášem Klusem coby moderátorem a program ozvláštní opět mezinárodní televizní festival Zlatá Praha.
30. 8. 2021|

Tajemství staré bambitky prozradí až kina, poodhaluje ho ale první ukázka

Tajemství staré bambitky patří k divácky nejúspěšnějším pohádkám posledních let. Po deseti letech vzniká volné pokračování, v hlavních rolích se opět vrací Tomáš Klus či Ondřej Vetchý. Premiéra je plánována na 9. prosince do kin, v těchto dnech se práce na pohádce přesouvá ze střižny do postprodukce. Nový příběh poodkrývá první teaser.
11. 8. 2021|

Svěrák ze mě vytřískal to nejlepší, děkuje Klus. Píše muzikál, vydává desku a stal se králem

Když na mě něco působí, musím se z toho vypsat, říká Tomáš Klus. Na zahálku si proto ani jako písničkář, ale ani jako herec v covidových časech stěžovat nemůže. Připravil dvě desky, aktuálně píše muzikál a natáčí pohádku a další filmování ho čeká i po prázdninách. Léto, jak doufá, stráví koncertováním.
21. 4. 2021|

Tomáš Klus před Vánoci odkryje další Tajemství staré bambitky

Po deseti letech se pokračování dočká divácky úspěšná pohádka Tajemství staré bambitky. Příběh kdysi splnil písničkáři Tomáši Klusovi přání zahrát si prince, v novém pohádkovém dobrodružství se objeví jako král. Diváci se na Tajemství staré bambitky 2 mohou těšit 9. prosince tohoto roku v kinech. Tvůrci slibují opět klasickou pohádku s humorem a písničkami.
6. 4. 2021|

Výročí 17. listopadu připomněl na Václavském náměstí Koncert pro budoucnost

Na Václavském náměstí pokračovaly oslavy výročí 17. listopadu Koncertem pro budoucnost. Minulý rok se zde podle organizátorů sešlo více než 130 tisíc lidí. Letos ale kvůli pandemickým opatřením koncert probíhál v uzavřeném areálu a vysílal se na internetu. V těžkých dobách bylo podle organizátorů ještě důležitější připomínat si hodnoty, díky kterým žijeme ve svobodném státě. Promluvila třeba rektorka Mendelovy univerzity Danuše Nerudová, Lenka Krobotová s herci z Dejvického divadla nebo bývalý německý prezident Joachim Gauck. Z hudebníků zahráli například Plastic People of the Universe, Klára Vytisková nebo Tomáš Klus.
17. 11. 2020|

Občanské organizace se mohou postarat o dětské uprchlíky, vyzvaly vládu ke změně postoje

Občanské organizace jsou připraveny postarat se o dětské uprchlíky, kteří nyní jsou v táborech v Řecku, uvedl zakladatel iniciativy Češi pomáhají Jaroslav Miko. O uprchlíky, proti jejichž přijetí však důrazně vystoupili někteří vládní politici, by se podle něj mohli postarat jednotlivci i organizace, které chtějí pomáhat.
25. 5. 2020Aktualizováno25. 5. 2020, 18:42|

Je doma máma? Tomáš Klus složil píseň k filmu V síti o zneužívání na webu

Muzikant Tomáš Klus přichází s písní k novému dokumentu, který se stal událostí ještě před svou premiérou. Film režisérů Barbory Chalupové a Víta Klusáka se věnuje tématu sexuálních predátorů na internetu. Očekávaný snímek vstoupí do kin už 27. února.
16. 2. 2020|

„Muzikál ohavné krásy.“ Drábek inscenuje slavný příběh sloního muže

Dramatika Davida Drábka zaujal osud Josepha Merricka, který byl přezdíván sloní muž kvůli tělesným deformacím. Jeho příběh teď uvádí v muzikálu Elefantazie v pražském divadle ABC. Do hlavní role obsadil Tomáše Havlínka, jeho zachránce hraje Tomáš Klus.
2. 2. 2020|

Klip týdne: Tonda to nedal. Ale Tomáš Klus to dává

Fiktivní lobbista Tonda Blaník se zná s kdekým. Není tedy divu, že i s Tomášem Klusem, který Blaníka už podpořil písní během jeho prezidentské kampaně. Nyní ke společné písni vznikl i klip. „Zpívejte se mnou, že už máte svého Blaníka Tondu, prezidenta hrdinu,“ vyzývá v něm lobbista. A Klus nepochybuje a několikrát opakuje: „Tonda to dá!“
4. 3. 2018|