TÉMA

Kevin Dahlgren

Dozorce valdické věznice dostal kázeňský trest kvůli sebevraždě Dahlgrena

Dozorce valdické věznice porušil v případě sebevraždy Kevina Dahlgrena předpisy. Vedení věznice mu proto udělilo kázeňský trest, ve služebním poměru ale dozorce zůstane. Konkrétní kázeňský postih nechce ředitelství komentovat. Podle vyjádření mluvčí věznice by ale mělo jít o jeden z mírnějších trestů – například písemné napomenutí, dočasné snížení platu nebo odebrání služební medaile. Trest zatím není pravomocný, dozorce se může odvolat.
5. 9. 2018|

ČT: Sebevražda Dahlgrena ve Valdicích není trestným činem dozorce

Generální inspekce bezpečnostních sborů ukončila vyšetřování smrti Kevina Dahlgrena ve věznici Valdice. Trestný čin příslušníka Vězeňské služby nezjistila a podala návrh na kázeňské projednání nadřízenému funkcionáři. Čtyřiadvacetiletý Američan si odpykával doživotní trest za čtyřnásobnou vraždu. Ve vězení se letos v lednu zabil.
19. 6. 2018|

Brutální, bezcitný, zákeřný. Doživotí bylo pro Dahlgrena odpovídajícím trestem, řekl soud

Doživotní vězení bylo pro pachatele čtyř vražd Kevina Dahlgrena odpovídajícím trestem, o mimořádné závažnosti jeho jednání neměli soudci Nejvyššího soudu žádné pochybnosti. Plyne to z odůvodnění verdiktu, jímž soud odmítl dovolání odsouzeného. Rozhodoval už posmrtně, Dahlgren totiž ve vězení spáchal 11. ledna sebevraždu.
1. 3. 2018|