TÉMA

Jindřich Štreit

Otevírá se Lichtenštejnský palác a tři ministerstva, lidé je o svátku mohou navštívit zdarma

Lichtenštejnský palác i ministerstva zdravotnictví, kultury a práce a sociálních věcí se u příležitosti Dne české státnosti otevírají veřejnosti. Návštěvníci se mohou zúčastnit skupinových prohlídek a čeká je také doprovodný program. Vstup je zdarma.
28. 9. 2021|

Z olomoucké výstavy ukradli čtyři Štreitovy fotografie. Organizátoři akci předčasně ukončili

Z venkovní výstavy fotografií Jindřicha Štreita v Olomouci někdo ukradl čtyři snímky. Díla z cyklu „Abnormalizace“ stála před budovou Právnické fakulty Univerzity Palackého. Výstavu, která byla součástí oslav třiceti let od sametové revoluce, organizátoři předčasně ukončili a plánují se obrátit na policii.
23. 11. 2019|

Prodavačka, vlajkonoš nebo učeň. Proti totalitě bojovali lidé z měst a vesnic napříč republikou

Osudové příběhy se během listopadu 1989 nepsaly jen v Praze. Lidé se bouřili a zapojovali do boje proti totalitě napříč celou republikou. Často i přesto, že jim hrozil postih a režim je i jejich blízké šikanoval. Do protestů se zapojila česká města i venkov. Místní hrdinové třeba jen malým gestem pomohli ke svobodě nebo inspirovali a dodali odvahu ostatním. Zapojila se například prodavačka z Tábora, vlajkonoš z Pardubic nebo učeň z Teplic.
17. 11. 2019Aktualizováno17. 11. 2019, 20:02|

Život může být pěkný i na konci. Jindřich Štreit fotografuje, jak vypadá domácí hospicová péče

Přední český fotograf Jindřich Štreit pomáhá zviditelnit práci lidí, kteří se zabývají paliativní péčí. Už rok proto fotografuje klienty olomouckého mobilního hospice Nejste sami. Jeho zaměstnanci se starají o pacienty s nevyléčitelnou nemocí v pokročilém stadiu. Přímo v jejich domovech je provází až do posledních dnů.
18. 8. 2019|

Dokument na tělo: Fotograf Štreit řekl i to, co by normálně neřekl

Obyčejný svět neobyčejného muže přibližuje nový dokument o Jindřichu Štreitovi. Tento podtitul upřesňuje film, který o význačném fotografovi natočila Libuše Rudinská. S kamerou jej sledovala tři roky. Snímek nazvala: Na tělo.
2. 3. 2018|