TÉMA

Via Chem Group

Soud projednává kauzu Via Chem. Za machinace s insolvenčním řízením navrhl uložit Sisákovi třináct let vězení

Justice začala rozplétat jednu z nejrozsáhlejších kauz manipulací s insolvenčním řízením. Hlavním obžalovaným je miliardář Petr Sisák. Státní zástupce pro něj žádá třináct let vězení za údajné machinace kolem společnosti Via Chem. Před soudem stojí ještě dalších 14 lidí a pět firem, vinu jednohlasně odmítají.
7. 9. 2022|

Státní zástupce obžaloval 15 lidí a pět firem v kauze Via Chem Group

Vrchní státní zastupitelství v Praze podalo obžalobu na 15 lidí a pět firem za manipulaci insolvenčních řízení organizovanou zločineckou skupinou. Podle informací ČTK jde o kauzu kolem společnosti Via Chem Group. Státní zástupce Adam Borgula napsal, že obžalobu podal 13. července ke Krajskému soudu v Českých Budějovicích.
27. 7. 2021Aktualizováno27. 7. 2021, 12:33|

V kauze kolem společnosti Via Chem Group navrhla policie obžalovat 16 lidí

Královéhradecká krajská policie navrhla obžalovat 16 lidí a pět firem v kauze kolem společnosti Via Chem Group a manipulací insolvenčních řízení se škodou přes 161 milionů korun. Spis po téměř pětiletém vyšetřování policie s návrhem na podání obžaloby poslala na Vrchní státní zastupitelství v Praze, informovala mluvčí policie Magdaléna Vlčková.
2. 12. 2020Aktualizováno2. 12. 2020, 11:14|

Žalobkyně navrhuje pět let pro Brzkovského z kauzy Key Investments

Státní zástupkyně navrhla pět let vězení pro bývalého předsedu představenstva investiční společnosti Key Investments Daniela Brzkovského, který čelí obžalobě z porušení povinnosti při správě cizího majetku a porušení předpisů o pravidlech hospodářské soutěže kvůli spravování peněz klientů firmy. Pro další dvě obžalované, Kláru Fenstererovou a Alenu Šťastnou, žádá čtyřletý a tříletý trest. Trojice vinu odmítá. Všem hrozí maximálně osm let vězení. Rozsudek soud vynese 6. srpna.
30. 7. 2020Aktualizováno30. 7. 2020, 13:34|

Vrchní soud zrušil verdikt o zamítnutí reorganizace vagonky HMS

Vrchní soud v Praze zrušil rozhodnutí Krajského soudu v Českých Budějovicích, který v lednu zamítl reorganizaci společnosti Heavy Machinery Services (HMS). Vagonka v Lounech, jež se dříve jmenovala Legios, dluží věřitelům téměř 3,3 miliardy korun a od roku 2014 je v úpadku. Českobudějovický soud bude muset případ znovu projednat, vyplývá z usnesení vrchního soudu. Zástupci HMS verdikt uvítali, krajský soud podle nich bránil věřitelům ve vyjádření názoru na případnou reorganizaci společnosti.
29. 4. 2019|

Kauza Key Investments: Vrchní soud nařídil, aby se nižší instance zabývala rolí dalších aktérů

Na krachu investiční společnosti Key Investments se mohli podílet i lidé, kteří dosud nestanuli před soudem. Pražský vrchní soud proto nařídil, aby se nižší instance rolí dalších aktérů zabývala. Vyplývá to z usnesení vrchního soudu k listopadovému rozsudku, kdy zrušil nepravomocný pětiletý trest nad bývalým šéfem firmy Danielem Brzkovským i dalšími dvěma členkami představenstva. Key Investments měla připravit obce i další investory o více než 800 milionů korun.
21. 1. 2019|

Policie viní firmu Via Chem Group, že patřila k organizované zločinecké skupině

Policie předala společnosti Via Chem Group figurující v případu údajné manipulace insolvencí obvinění z ovlivňování soudního řízení a účasti v organizované zločinecké skupině. Firma obvinění odmítá, považuje ho za účelový krok, který má komplikovat insolvenční řízení Via Chemu a blokovat reorganizační plán. Uvedl to její mediální zástupce Martin Opatrný.
28. 2. 2018|