TÉMA

Danske Bank

Danske Bank se přiznala k podvodům. Podle americké justice „usnadňovala praní peněz“

Největší dánská bankovní společnost Danske Bank se v úterý ve Spojených státech přiznala k podvodům a souhlasila s tím, že jí propadne rezerva dvě miliardy dolarů (45,7 miliardy korun). O urovnání po dlouhotrvajícím vyšetřování, které se zabývalo praním špinavých peněz v estonské pobočce banky, informovalo americké ministerstvo spravedlnosti. Skandál se týká transakcí v hodnotě 200 miliard eur (4,9 bilionu korun), které banka v letech 2007 až 2015 uskutečnila přes estonskou divizi.
13. 12. 2022|

Kvůli kauze praní špinavých peněz v Danske Bank zadrželi v Estonsku deset lidí

Estonsko zadrželo v souvislosti  se skandálem kolem praní špinavých peněz deset bývalých zaměstnanců estonské divize dánské společnosti Danske Bank. Oznámila to státní prokuratura. Podle agentury Reuters jde o první zadržení osob, které Estonsko v souvislosti s tímto skandálem podniklo.
19. 12. 2018|

Dánové prověří, zda byla Danske Bank pračkou. V podezření je 200 miliard „špinavých“ eur

Dánský úřad pro regulaci finančního sektoru (FSA) znovu otevře vyšetřování bankovní společnosti Danske Bank kvůli údajnému praní špinavých peněz z Ruska a jiných států prostřednictvím její estonské pobočky. S příslušnými ministry financí hodlá o kauze jednat i eurokomisařka Věra Jourová.
20. 9. 2018|

Kvůli praní špinavých peněz bude Estonsko vyšetřovat dánskou banku

Estonský úřad pro regulaci finančního sektoru začne vyšetřovat dánský finanční ústav Danske Bank. Reaguje tak na zprávy médií, podle nichž banka patrně věděla o podezření z praní špinavých peněz ve své estonské součásti už v roce 2013.
27. 2. 2018|