TÉMA

Jiří Anderle

Dostihový spolek zvažuje další úpravy Taxisova příkopu. Vybudování odskokové bariéry a posun doskoku

Dostihový spolek zvažuje, že před Taxisův příkop postaví odskokovou bariéru, která by měla koně z dálky na jejich skok upozornit, aby ji snáze překonali. Zábrana by měla být dostatečně pružná, aby nedošlo k jakýmkoliv dalším zraněním. Poradní tým expertů je ale k návrhu zdrženlivý. Organizátoři chtějí také určit odborníka, který s jezdci nájezd na Taxis probere. Letos na překážce padlo sedm koní, pro jednoho se stala osudnou.
19. 10. 2023Aktualizováno19. 10. 2023, 23:19|

Kreml touží po kontrole nad kyberprostorem. Režim míří na západní i ruské sociální sítě

Rusko utahuje šrouby sociálním sítím a internetovým platformám. Moskva viní tato média z toho, že nedodržují zákony a diskriminují své ruské protějšky, dlouhodobě se proto snaží působení sociálních sítí v zemi regulovat. Rostoucí napětí vyústilo tento týden v ultimátum cenzurního úřadu Roskomnadzor. Ten pohrozil, že pokud Twitter nevyhoví do jednoho měsíce požadavkům na odstraňování zakázaných informací, které jsou dané zákonem, bude v Rusku zcela zablokován. Režim se ale v minulosti nebál zakročit i proti vlastním internetovým médiím jako třeba webu VKontaktě.
20. 3. 2021|

Jiří Anderle maluje až na dřeň. Chodovská tvrz se ohlíží za jeho divadlem světa

Původně měl být traktoristou, třídní učitel však rozpoznal výtvarný talent svého žáka a přihlásil Jiřího Anderleho na uměleckou školu do Prahy. Dnes je z něj přední český výtvarník, jehož práce jsou zastoupeny ve sbírkách významných světových galerií. Chodovská tvrz na pražském Jižním městě nyní připravila retrospektivu, která představuje nejnovější malby i kresby a grafiky z období 60. až 90. let.
24. 2. 2018|