TÉMA

Postoloprty

Převrácený kamion blokoval dálnici D7 u Postoloprt. Podařilo se ji zprovoznit po třinácti hodinách

Dálnici D7 u Postoloprt na Lounsku směrem na Chomutov v noci na čtvrtek uzavřela nehoda kamionu. Převrátil se na bok, řidič jízdu nepřizpůsobil počasí. Náklad se podařilo v poledne přeložit a kamion vrátit na kola, na vozovku ale unikly provozní kapaliny, které se podařilo odstranit až před třetí hodinou odpoledne. Práce komplikovalo husté sněžení, řekl mluvčí lounských policistů Jakub Mareš. Odpoledne na D7 havarovalo i další auto, které narazilo do svodidel.
18. 1. 2024Aktualizováno18. 1. 2024, 15:16|

U Loun se otevřel nový úsek dálnice D7, celá má být hotová za pět let

Řidičům se otevřel čtyřkilometrový úsek dálnice D7 u Chlumčan nedaleko Loun. Dostavět zbývají čtyři úseky dálnice z Prahy do Chomutova. Hotovo má být za pět let. Náklady na stavbu činily zhruba 1,2 miliardy korun, uved ředitel Ředitelství silnic a dálnic Radek Mátl.
18. 12. 2023Aktualizováno18. 12. 2023, 14:27|

Obchvat Loun je hotový. Do konce roku se má otevřít i další úsek D7 na obchvatu Chlumčan

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zprovoznilo dostavbu obchvatu Loun. Nový úsek dálnice D7 má výrazně zvýšit bezpečnost a plynulost dopravy v místě, kudy každý den projede téměř 13 tisíc aut. Premiér Petr Fiala (ODS) očekává od dostavby celé dálnice také zlepšení spojení na Německo, dopravní obslužnosti průmyslových zón u Mostu, Loun a Postoloprt a strategické průmyslové zóny Triangle, která je jednou z největších v Česku.
20. 9. 2023Aktualizováno20. 9. 2023, 19:07|

Spor mezi ministerstvem spravedlnosti a soudkyní kauzy Postoloprt končí. Žalobu vzala zpět

Městský soud v Praze zastavil řízení ohledně udělení výtky chomutovské soudkyni Kateřině Vltavské. Tu uložila bývalá ministryně spravedlnosti Marie Benešová kvůli pochybení při rozhodování v kauze Postoloprty. Soudkyně tehdy nesprávně odsoudila tamější radní. Vltavská na výtku reagovala správní žalobou, kterou ale nyní vzala zpět. České televizi informaci potvrdil mluvčí soudu Adam Wenig.
13. 9. 2023|

Justice se bude znovu zabývat výtkou od exministryně Benešové pro soudkyni postoloprtské kauzy

Městský soud v Praze se bude znovu zabývat výtkou, kterou udělila bývalá ministryně spravedlnosti Marie Benešová chomutovské soudkyni Kateřině Vltavské. Ta údajně pochybila při rozhodování v kauze Postoloprty, když nesprávně odsoudila tamější radní. Vltavská se proti výtce ohradila správní žalobou, které dal za pravdu pražský městský soud. Jeho rozhodnutí teď zrušil Nejvyšší správní soud. Česká televize informaci zjistila z úřední desky NSS.
17. 7. 2023|

Výnos z daně z nemovitosti může i po zvýšení zůstat celý obcím, jejich svaz nabídl, že by se vzdaly části jiných příjmů

Celý výnos z daně z nemovitosti by mohl zůstat obcím. Zjistila to Česká televize. Vláda sice v úsporném balíčku navrhla zdvojnásobit odvod a získat tím peníze pro státní rozpočet, zástupci samospráv ale navrhli ponechat celý výnos daně z nemovitosti obcím a za to by se vzdaly části výtěžku z příjmu lidí a firem. Ministr financí Zbyněk Stanjura (ODS) je ochotný o tom debatovat.
25. 6. 2023|

V kuželně nebo autoservisu. Lidé budou volit prezidenta i na neobvyklých místech

Kuželna, sauna, autoservis nebo kuchyň domu. I na těchto kuriózních místech mohou lidé v příštím týdnu odevzdat svůj hlasovací lístek v prezidentské volbě. Starostové oslovení Českou televizí se shodují, že tyto lokality zvolili kvůli nedostatku jiného vhodného prostoru. Volby se obvykle konají ve školních budovách, kulturních sálech nebo na obecních úřadech. Lidé s covidem-19 pak mohou odvolit i z auta.
8. 1. 2023|

Řidiči už mohou projíždět nově postaveným levým pásem dálnice D7 u Loun

Motoristé už mohou projíždět přes nově postavený levý jízdní pás dálnice D7 vedoucí kolem Loun ve směru na Prahu. Na první polovinu dálnice o délce zhruba šesti kilometrů Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) převedlo obousměrný provoz ze silnice I/7, kam se přesunou dělníci. Silnici přestavějí na pravý dálniční pruh, řekla mluvčí ŘSD Dana Zikešová.
27. 10. 2022|

Postoloprty koupily chátrající zámek, plánují v něm bydlení pro seniory i kanceláře úředníků

Končí spory kvůli chátrajícímu baroknímu zámku v Postoloprtech nedaleko Loun. Soud před dvěma roky odsoudil italského majitele za to, že se o památku ze 17. století nestaral. Teď od něj zámek Postoloprty koupily a v pondělí odpoledne dojde na předání klíčů.
18. 10. 2021|

Soud přiznal poslanci Růžičkovi odškodnění půl milionu korun. Byl stíhán nezákonně

Obvodní soud pro Prahu 2 přiznal poslanci Pavlu Růžičkovi (ANO) odškodnění ve výši půl milionu korun za nezákonné trestní stíhání v kauze Postoloprty. Proti rozhodnutí se nebude odvolávat. Informuje o tom server Česká justice.
29. 9. 2021|

Kvůli dálnici musí v Postoloprtech celé hřiště do autu

Kvůli stavbě dálnice D7 se musí v Postoloprtech na Lounsku přestěhovat celé fotbalové hřiště. Původně se mělo s přesunem začít už před třemi roky, pak se ale ukázalo, že získaná dotace by na to nestačila a bylo potřeba získat další finance.
17. 2. 2021|

Benešová si stojí za výtkou pro soudkyni postoloprtské kauzy. Podala kasační stížnost

Ministryně spravedlnosti Marie Benešová (za ANO) dál trvá na výtce pro soudkyni Kateřinu Vltavskou, která měla chybovat v kauze Postoloprty. Městský soud v Praze výtku zrušil, protože podle něj ministryně nemůže do práce soudců takto zasahovat. Benešová podala proti rozsudku kasační stížnost k Nejvyššímu správnímu soudu. České televizi to potvrdil mluvčí ministerstva spravedlnosti Vladimír Řepka.
18. 11. 2020|

Od masakru německých obyvatel v Postoloprtech uplynulo 75 let. Dnes už není případ tabu

Jeden z největších poválečných masakrů německy mluvících obyvatel se odehrál před 75 lety v Postoloprtech na Lounsku. Město k výročí žádnou akci nepřipravuje. Na oběti vzpomněli zástupci radnice už při květnovém pietním aktu na hřbitově, kde je od roku 2010 pamětní deska. Podle historika Michala Pehra se pro objasnění události udělalo nejvíc v posledních dvaceti letech.
4. 6. 2020|

Ministryně spravedlnosti zažalovala dvě státní zástupkyně z kauzy Postoloprty

Ministryně spravedlnosti Marie Benešová (za ANO) podala kárnou žalobu na dvě státní zástupkyně, které měly na starosti kauzu zastupitelů Postoloprt. V té figuroval i poslanec ANO Pavel Růžička. Tento případ je podle Benešové „důkazem zásadního a dlouhodobého selhání, které nebyla soustava státních zastupitelství schopna sama vyřešit“. Dozorové státní zástupkyni z Loun i dohledové státní zástupkyni z Ústí nad Labem navrhla Benešová uložit důtku, což je nejmírnější kárné opatření.
4. 10. 2019|

Soud osvobodil zastupitele Postoloprt. O poslanci Růžičkovi rozhodne později

Soud zprostil obžaloby devět někdejších zastupitelů Postoloprt. Nadále trvá stíhání Pavla Růžičky (ANO), který je zároveň poslancem, sněmovna ho nevydala, a tak o něm bude soud rozhodovat až později. Členy minulého postoloprtského zastupitelstva vinil státní zástupce, že nevýhodně prodali dům na náměstí. Starosta Zdeněk Pištora již oznámil, že bude žádat stát o odškodnění.
3. 4. 2019Aktualizováno3. 4. 2019, 15:10|

Dálnice D7 dostala čtyři nové kilometry. Práce mezi Prahou a Chomutovem tím na čas končí

Dálnice D7 je o necelé čtyři kilometry delší. Od průmyslové zóny Triangle již dosáhla až k Postoloprtům. Stavba za 438 milionů korun je hotová po dvou letech. Zatím na ni ale nic nenaváže. S pokračováním výstavby D7, která má spojit Prahu s Chomutovem, počítá Ředitelství silnic a dálnic až v příštím roce.
30. 8. 2018|

Nový most na D7 musí stavbaři zbourat a postavit znovu. Kvůli soli

Téměř dokončený most na budovaném úseku dálnice D7 u Postoloprt musí stavební firma zbourat a postavit znovu. Testy totiž prokázaly, že beton, který firma na most použila, je nekvalitní a mohlo by ho poškodit zimní solení. Náklady na zbourání a znovupostavení proto musí firma zaplatit sama.
12. 4. 2018|

Kvůli stavbě dálnice D7 musí v Postoloprtech posunout fotbalové hřiště

Stavbě dálnice D7 okolo Postoloprt stojí v cestě fotbalové hřiště, to se proto musí posunout. Místní fotbalový klub o nic nepřijde, ale naopak získá novou hrací plochu i moderní kabiny. Práce mají začít na podzim, stavba dálnice pak nejdříve za tři roky.
25. 2. 2018|