TÉMA

Dan Přibáň

Video

Billie Eilish, atentát na Heydricha ve 3D nebo mostecká Severka. Nejsledovanější letošní videa na webu ČT24

Emotivní reportáže, nečekané situace při natáčení, unikátní rozhovory či amatérské záběry. Jaká videa patřila na webu ČT24 v roce 2019 k nejsledovanějším? Zaujala například oprava vlaku Slovenská strela, rekonstrukce útoku na zastupujícího říšského protektora, ale i neobvyklá videa z přírody – jako například souboj kance s medvědem.
31. 12. 2019|

Trabantem tam a zase zpátky. Epický trailer láká na poslední výpravu

Poslední výprava jednoho z nejznámějších českých cestovatelů Dana Přibáně nazvaná Trabantem tam a zase zpátky po dvanácti letech uzavírá cesty žlutých trabantů napříč kontinenty. Během divoké jízdy parta cestovatelů putuje z jižní Indie přes Nepál, Pákistán, Čínu, Kyrgyzstán do Uzbekistánu a odtud přes Rusko, Ukrajinu až k triumfálnímu návratu na Slovensko a do Česka. Filmaři nyní představují trailer k novému filmu, který vstoupí do kin už 11. dubna.
27. 3. 2019|

Pět z deseti Přibáňů doporučuje: Podívejte se na teaser k filmu Trabantem tam a zase zpátky

Dokumentem z poslední cesty uzavřel cestovatel Dan Přibáň po dvanácti letech výpravy napříč kontinenty. Závěrečné dobrodružství s ním mohou diváci sdílet od 11. dubna, kdy snímek Trabantem tam a zase zpátky vstupuje do kin. Ukázku z divoké cesty v předstihu přináší teaser.
13. 3. 2019|

Cesta Trabantem tam a zase zpátky do kin začne v Karviné

Dan Přibáň chystá do kin nový dokument Trabantem tam a zase zpátky. O premiéru snímku, jímž cestovatel uzavřel svou jedenáctiletou cestu kolem světa v nezaměnitelných žlutých vozech, soutěžily české biografy v internetovém hlasování. První uvedení 4. dubna vyhrálo kino Centrum v Karviné. Distribuční premiéra je naplánována na 11. dubna.
11. 2. 2019|

Objevuj a poznávej. Zlínský filmový festival bude oslavovat cestovatele

Hlavním tématem 59. ročníku Zlínského filmového festivalu, který se uskuteční na přelomu května a června, bude cestování. Inspirací organizátorům byly sté narozeniny slavného cestovatele Miroslava Zikmunda, které oslaví v příštím týdnu. Mezi hosty festivalu nebudou chybět například také „filmař žraloků“ Steve Lichtag, dobrodruh se žlutým trabantem Dan Přibáň nebo cestovatelka Lucie Radová.
6. 2. 2019|

„A pak že to sem nevyjede!“ Podívejte se na první ukázku z poslední cesty žlutým trabantem

Ať nám fungujou auta – přání, které vyslovuje cestovatel Dan Přibáň opakovaně už od roku 2007. Zaznělo i na poslední výpravě, která letos zakončila cestu kolem světa. Přibáň všechny cesty podnikl spolu s dalšími cestovatelskými nadšenci ve žlutém trabantu. Závěrečnou expedici shrnuje dokument Trabantem tam a zase zpátky. Co vše motoristické dobrodruhy při závěrečné výpravě potkalo, naznačuje první teaser. Celý snímek uvedou kina na jaře příštího roku.
11. 12. 2018|

Dan Přibáň opět cestuje. Prvním trabantem, který objede svět

Dokumentarista a cestovatel Dan Přibáň a jeho tým v neděli u pražského Rudolfina symbolicky zahájili další cestu žlutými trabanty po světě. Vznikne během ní i další film. Podpořit je na start přišly stovky lidí, desítky fanoušků přijely přímo v legendárním vozidle z produkce NDR. Posádka vyrazila na pátou a prý poslední výpravu, povede z jižní Indie do Česka. Do Asie se auta přesunou na lodi.
12. 2. 2018|