TÉMA

Michal Malátný

„Každej ví kulový“, proto o sobě Chinaski natočili dokument. Posloužil jako terapie i odstrašující příklad

Za více než třicetiletou historií se kapela Chinaski ohlíží ve filmovém dokumentu. Pod názvem „Každej ví kulový“ slibuje otevřený pohled do zákulisí populární skupiny, nejen toho hudebního, ale i osobního. Na kameru o dobrých i špatných věcech promlouvají jak současní, tak bývalí členové.
16. 8. 2021|

Kultura rozvolňuje. Chinaski hráli pokusný koncert, Národní divadlo zajímá, co bude na podzim

Od pondělí 17. května bude možné pořádat kulturní akce venku s maximální účastí 700 sedících diváků, oznámila vláda před pár dny. O týden později zřejmě uvolní kulturní akce i v uzavřených prostorách. Plán rozvolňování ministerstvo narýsovalo až do září. Zástupci kultury rozvolňování vítají, někteří si už vyzkoušeli „pilotní projekty“ před testovanými diváky. Zároveň ale zaznívají otázky, co bude po prázdninách. Nejistota odhání diváky a velké akce se musí plánovat s dostatečným předstihem.
12. 5. 2021Aktualizováno12. 5. 2021, 17:02|

Dobrý, Malátný, Hybnerová. Jak viděl sametovou revoluci divadelní Ročník 89

Herectví začali studovat ještě před sametovou revolucí, před třiceti lety pak na DAMU s ostatními stávkovali. Spolužáci z ročníku, který k absolutoriu dovedl herec a pedagog Boris Rösner, se teď potkávají ve filmu jednoho z nich, režiséra a scenáristy Ondřeje Kepky. Dokument Ročník 89 uvede Česká televize ve středu od 21:40 na Artu.
20. 11. 2019|

Recenze: Není všechno zlato, co se třpytí. Ani muži, obává se Kleopatra

Pražská La Fabrika uvádí novinku Petra Kolečka Kleopatra. Jitku Čvančarovou coby smyslnou vládkyni a Michala Malátného v trojroli odlišných partnerů zrežíroval Ondřej Pavelka, který využil pěveckého potenciálu obou protagonistů. Společně připravili zábavnou hru se zpěvy a pitím plechovkového piva.
11. 2. 2018|