TÉMA

Hynek Čermák

„S tím už asi nic neudělám,“ míní Hynek Čermák o škatulce drsného hocha

Bývá obsazován do role drsných hochů, jakými jsou jím ztvárněné postavy v seriálu Rapl, filmu Gangster Ka nebo v muzikálu The Bodyguard. Sám kdysi jako osobní strážce pracoval. Svou empatickou stránku může projevit při fotografování ženských aktů. I tato profese ho přivedla k projektu, který se zaměřuje na prevenci násilí. O všech svých světech mluvil Hynek Čermák jako host Interview ČT24.
24. 9. 2023|

Chybějící souhlas je pro definici znásilnění vhodnější než nesouhlas, míní advokát Bartoň

Ministerstvo spravedlnosti chystá novou definici znásilnění, zvažuje dvě varianty, obě zmiňují nesouhlas oběti. Advokát Pavel Bartoň, který se ve své praxi zabývá případy sexuálního násilí, v Událostech, komentářích podotkl, že vhodnější by byla definice znásilnění založená na chybějícím souhlasu.
17. 6. 2023|

Vejdělek natáčí Aristokratku ve varu. Slibuje legraci a milostné eskapády

Filmová rodina Kostkových se vrátila na své chátrající rodové sídlo Kostka, ve skutečnosti zámek v Miloticích na Hodonínsku. Režisér Jiří Vejdělek tu totiž natáčí pokračování příběhu „poslední aristokratky“, Aristokratka ve varu vzniká opět podle bestselleru milotického kastelána Evžena Bočka. První snímek před čtyřmi lety vidělo podle tvůrců více než půl milionu diváků.
21. 4. 2023|

Hynek Čermák je bodyguardem Burešové i Maškové. Filmová romance se hraje jako muzikál

Příběh romantické lásky mezi slavnou pěveckou hvězdou a jejím osobním strážcem prožila nejprve na filmovém plátně Whitney Houstonová a Kevin Costner. Na motivy filmového Osobního strážce pak vznikl muzikál The Bodyguard, který v české premiéře nyní uvádí pražské Hudební divadlo Karlín. V hlavní roli s Hynkem Čermákem a Evou Burešovou nebo Terezou Maškovou.
28. 3. 2023|

Film Moje slunce Mad od Michaely Pavlátové uspěl na francouzských cenách César

Prestižní francouzskou cenu César v kategorii nejlepší celovečerní animovaný film dostal koprodukční snímek české filmařky Michaely Pavlátové Moje slunce Mad. Vypráví příběh Heleny, která začíná v Kábulu novou životní etapu po boku svého manžela Nazira v jeho velké afghánské rodině. S ním se seznámila na univerzitě v Praze. Film vznikl v česko-francouzsko-slovenské koprodukci. Hlavní ocenění získal krimi snímek La Nuit du 12 (V noci z dvanáctého), stejně tak jeho režisér Dominik Moll.
25. 2. 2023|

Na Štědrý den Bohdalová skypuje s Pierrem Richardem, Roden říká pravdu a Kaiser s Lábusem se hádají

Do tuzemských kin po pandemických odkladech vstupuje Vánoční příběh. Film Ireny Pavláskové se odehrává během Štědrého dne, kdy se hrdinové potkávají se svými blízkými, ale i náhodnými lidmi, s nimiž si navzájem ovlivní život. Podle slov režisérky nemá být Vánoční příběh limonáda, ale chce s humorem na plátno převést situace, které rodiny během vánočních svátků zažívají. V obsazení se sešla plejáda slavných jmen, jako Jiřina Bohdalová, Karel Roden či Hynek Čermák. V komediálních rolích se spolu po letech ve filmu objeví Jiří Lábus s Oldřichem Kaiserem. A roli přijal i francouzský komik Pierre Richard.
24. 11. 2022|

Peter Bebjak opět vstupuje do ringu zločinu. Jeho Stínohra představuje trailer

Spravedlnost, láska, přátelství, ztráty a naděje se vejdou do nového filmu Petera Bebjaka. Slovenský filmař si temné krimi příběhy vybírá často. Nejnovější thriller Stínohra přijde do českých kin 7. dubna. Nyní novinku přibližuje trailer.
16. 2. 2022|

Filmový festival Finále Plzeň zahájil snímek o životě v Afghánistánu

V Plzni odstartoval 34. ročník tradiční soutěžní filmové přehlídky Finále. Kvůli pandemii se už podruhé koná nezvykle v září. Letošní nabídka filmů je mimořádná, a to také díky tomu, že v době covidu vzniklo mnoho snímků. V létě zamířila do kin řada nových filmů, Finále je nabídne v rámci svého týdenního programu. Festival byl zahájen v 19:00 netradičně animovaným filmem Moje slunce Mad Michaely Pavlátové.
24. 9. 2021Aktualizováno24. 9. 2021, 19:32|

Jestli se Brno stalo dobrou kulisou, budeme rádi, říkají tvůrci romance Marťanské lodě

Česká filmová romance Marťanské lodě ukazuje v klipu k písni Jablka první záběry. Příběh, který vychází ze zážitků hudebníka kapely Květy Martina Kyšperského, natočil režisér Jan Foukal. Kromě Kyšperského se v romanci z Brna představí Eliška Křenková. Marťanské lodě „o lásce, odplouvání a múzách“ jsou hotové delší dobu, uvedení ale zbrzdila pandemie. Pražská premiéra bude v polovině září.
7. 6. 2021|

Bárta, Dyk, Ruppert a Vladimir 518 nesou Dobrou zprávu pro film Patrika Hartla

Celovečerní filmový debut podle svého scénáře a své knihy dotočil Patrik Hartl před rokem. Premiéra komedie Prvok, Šampón, Tečka a Karel se odsunula na jaro příštího roku, předznamenává ji ale klip k filmové písni. K příběhu o čtyř kamarádech ji nahráli také čtyři zpěváci: Dan Bárta, Vojtěch Dyk, Matěj Ruppert a Vladimir 518.
17. 12. 2020|

Peter Bebjak natáčí Stínohru, Milan Ondrík v ní boxuje za spravedlnost

Slovenský režisér Peter Bebjak začal natáčet nový thriller. Film Stínohra má česko-slovenské obsazení. Na plátně se objeví Milan Ondrík, Hynek Čermák, Vladimír Javorský nebo Kristýna Frejová. Příběh o hledání spravedlnosti vychází z osobní zkušenosti autora námětu Jana Bradáče. Scénář napsala jeho žena Vendula Bradáčová.
1. 12. 2020|

Prvok, Šampón, Tečka a Karel se představují. Podívejte se na upoutávku na novou českou komedii

Za filmem Prvok, Šampón, Tečka a Karel stojí populární spisovatel a autor knižní předlohy Patrik Hartl, který ho i režíroval. V hlavních rolích se představí Martin Pechlát, David Švehlík nebo Daniela Kolářová. Premiéra je naplánována na Štědrý den. Film vznikl v koprodukci České televize.
13. 8. 2020|

Rapl, Ďáblova lest i Četníci z Luhačovic. Pátrejte v iVysílání po krimi seriálech

Pokud byste si chtěli pustit všechna videa v iVysílání, potřebovali byste si na jejich sledování vyhradit 3918 dní. Zorientovat se v rozsáhlém videoarchivu pomůžou tipy webu ČT24. V aktuálním výběru vrchovatě nakládáme všem, kteří rádi u televize rozlousknou nějaký ten zapeklitý kriminální případ.
11. 4. 2020|

Pechlát, Švehlík, Čermák a Hofmann jsou Prvok, Šampón, Tečka a Karel. Obsazení snů, raduje se režisér

Patrik Hartl začal natáčet filmovou komedii podle své knihy Prvok, Šampón, Tečka a Karel. Film ponese stejný název a s první klapkou prozradil režisér i herecké obsazení filmu. V hlavních rolích čtyř kamarádů se představí Martin Pechlát jako Prvok, David Švehlík jako Šampón, Hynek Čermák bude Tečka a Karel ponese tvář Martina Hofmanna.
29. 10. 2019|

Křehký rváč Vandam zasahuje společnost i kina. Jeho poselství z Národní třídy je univerzální, říkají tvůrci

Před třiceti lety se v Československu lámal režim. Na Národní třídě stál 17. listopadu i Vandam, fiktivní postava novely Jaroslava Rudiše a nově i filmu, k němuž Rudiš napsal scénář spolu s režisérem Štěpánem Altrichterem. Jmenuje se Národní třída, ale podle tvůrců je jeho poselství univerzální a příběh melancholického pravdaře a rváče z pražské sídlištní periferie, který po svém interpretuje minulost i současnost, by se klidně mohl odehrávat i ve východním Německu. Na Národní třídu do kin, kde se promítá od 26. září, pozvali Rudiš a Altrichter v rozhovoru pro ČT24.
25. 9. 2019|

Sakra, koho napadlo zrušit nevolnictví. Poslední aristokratka odhalila trailer

Jako čistou komedii popisuje režisér Jiří Vejdělek svou adaptaci stejnojmenného humoristického románu Evžena Bočka. Příběh českých emigrantů, kteří se vrátí do vlasti předků, se natáčel na pěti českých zámcích. V hlavních rolích se představí Hynek Čermák, Yvona Stolařová a Tatiana Dyková. Snímek v koprodukci České televize zamíří do kin 24. října letošního roku.
8. 8. 2019|

Valej do tebe, že máš bejt šťastnej. A že se máš kouknout na trailer k filmu Národní třída

„Valej do tebe, že máš bejt šťastnej. Valej do tebe, že to s tebou myslej dobře, že máš držet hubu a krok,“ dělí se o svůj světonázor Vandam, hlavní hrdina filmu Národní třída. Dramatický příběh s černým humorem natočil Štěpán Altrichter podle stejnojmenné novely Jaroslava Rudiše. Do kin se chystá 26. září letošního roku, s předstihem na novinku poutá trailer. Kvůli peprným výrazům, jimiž Vandam nešetří, vznikly dvě verze upoutávek. Web ČT24 představuje cenzurovanou variantu.
18. 7. 2019|

Zrestituovat zámek nemusí být žádný vejdělek, poznává Poslední aristokratka i ve filmu

Režisér Jiří Vejdělek začal podle svého scénáře natáčet Poslední aristokratku. Zimní komedie, na níž se podílí Česká televize, vzniká na motivy knižních bestsellerů Evžena Bočka. První scény se točily o víkendu na zámku Lemberk alias filmovém zámku Kostka, na nějž se pln očekávání vrací restituent hrabě Kostka v podání Hynka Čermáka.
5. 2. 2019|

Čermáka zase chytl Rapl. Vede neorganizovaný život a bojuje s organizovaným zločinem

Major Kuneš se stěhuje z Krušných hor do Ústí nad Labem, aby s celou původní partou odhalili síť organizovaného zločinu. Tým vyšetřovatelů v čele s „morousem s něžnou duší“ se na ČT1 vrátí v pondělí 7. ledna ve 20.05 hodin. V hlavní roli opět s Hynkem Čermákem.
3. 1. 2019|

Detektivka podle Marie Poledňákové. Do kin přichází Ten, kdo tě miloval

Rodinná komedie i duchařská detektivka – hned několik žánrů kombinuje režisér Jan Pachl ve své novince Ten, kdo tě miloval. Autor kriminálních filmů a seriálů, třeba Gangster Ka nebo Rapl, tentokrát natáčel podle literární předlohy Marie Poledňákové. Snímek, jehož koproducentem je Česká televize, právě vstupuje do českých kin.
8. 11. 2018|

„Vypadá to divně, ale není to tak.“ Podívejte se na trailer duchařské detektivky podle Poledňákové

Jako komediálně laděnou rodinnou detektivku s vánoční atmosférou popisují tvůrci nový filmový příběh, který vznikl podle knihy Marie Poledňákové. Na motivy jejího knižního příběhu scénář napsal a snímek natočil Jan Pachl. Trailer napovídá, že film Ten, kdo tě miloval pobaví humorem z neveselých věcí.
11. 9. 2018|

Rapl rozšiřuje rajon: zločince stíhá i na Karlovarsku

Detektiv Kuneš ze seriálu Rapl se na pár dnů vrátil do Karlových Varů. Filmový štáb tam pokračuje v natáčení druhé série divácky oblíbeného seriálu České televize. Z větší části se ale nové díly budou odehrávat v Ústeckém kraji.
9. 2. 2018|