TÉMA

Jiří Hlavenka

V Brně odstartuje projekt na bezemisní létání

Vodíkový pohon letadel, a tedy i nulové emise jsou hlavními tématy, která řeší projekt společenství firem a výzkumných center pod vedením brněnské divize nadnárodní společnosti Honeywell. Hodnota výzkumu šplhá k pěti miliardám korun a na jih Moravy přiláká padesát špičkových vědců a inženýrů.
3. 2. 2023|

PROFIL: Bývalá rektorka Danuše Nerudová chce být prezidentkou, která rozumí současným výzvám

O hlasy voličů bude v prezidentských volbách usilovat Danuše Nerudová. Ekonomka v minulosti vedla z pozice rektorky Mendelovu univerzitu v Brně, působila také v Komisi pro spravedlivé důchody a iniciativě KoroNERV-20. Záměr ucházet se o post prezidenta oznámila na konci května. Je občanskou kandidátkou, svými podpisy ji podpořilo přes osmdesát tisíc lidí.
25. 11. 2022Aktualizováno3. 1. 2023, 21:26|

Investor Hlavenka: Vize pro naši ekonomiku nám nechybí, nemáme ale odvahu ji prosadit

Jiří Hlavenka vešel ve známost jako spoluzakladatel vyhledávače letenek Skypicker, dnes Kiwi. Později investoval do více start-upů. Je také radním Jihomoravského kraje za Piráty. V rozhovoru pro pořad Bilance, jehož nový díl s podtitulem Česká montovna chce být mozkovnou měl premiéru v pondělí večer na ČT1, Hlavenka popisuje některé bariéry na cestě k inovativnější domácí ekonomice.
13. 3. 2022|

Další nápor rezervační systém na očkování zvládne, tvrdí vládní zmocněnec Dzurilla

Zpočátku zahlcený rezervační systém na očkování, jehož úvodní problémy umocnil nedostatek vakcín, doznal minulý týden úprav. Lidé mají nově dostávat druhý PIN až s jistotou volného místa k očkování. Podle vládního zmocněnce pro technologie a digitalizaci Vladimíra Dzurilly by další registrace měla probíhat hladce, řekl to v pondělních Událostech, komentářích. Podle IT odborníka Jiřího Hlavenky (Piráti) by celému systému prospěla decentralizace.
26. 1. 2021|
blog

Komentář Jiřího Hlavenky: Zapomněli jsme na venkov

Web ČT24.cz postupně zveřejňuje komentáře na téma „Rozdělené Česko“. Nad společností, která „ztratila soudržnost, trhá se, roste v ní nevraživost až nenávist“, se tentokrát zamýšlí podnikatel, publicista a politik Jiří Hlavenka.
9. 2. 2018|