TÉMA

Rožmberk nad Vltavou

O obřích větrnících rozhodnou obyvatelé Rožmberku v referendu, obce v okolí jsou proti

Rožmberk nad Vltavou uspořádá referendum o výstavbě tří větrníků, tedy větrných elektráren, které by se tyčily na okolních kopcích, rozhodli zastupitelé. Obyvatelé by o tom měli hlasovat nejpozději 1. března příštího roku. A v potaz budou brát ještě jednu věc. Větrníky, které chce vystavět německá firma Meridian, by byly vůbec největší v celém Česku.
17. 8. 2023|

Popadané stromy uzavřely ulici v Karlových Varech. Jihočeští hasiči kvůli bouřce evakuovali dva letní tábory

Kvůli bouřce jihočeští hasiči v noci na středu evakuovali dva letní tábory. V Karlových Varech stromy popadané při bouřce uzavřely Slovenskou ulici, jednu z příjezdových cest do města. Odstraňování následků bouře potrvá celý den, uvedl tamní radní Petr Bursík (ODS). Dopravu budou policisté odklánět přes město. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) varuje před bouřkami i nadále. Ve středu odpoledne, večer a v noci na čtvrtek se objeví v jižní polovině Česka. Ojediněle mohou být silné s poryvy větru o rychlosti kolem sedmdesáti kilometrů v hodině, intenzivním deštěm a případně krupobitím.
12. 7. 2023Aktualizováno12. 7. 2023, 11:54|

Na dva měsíce se uzavírá důležitá silnice na jihu Čech. Podnikatelé z okolí Lipna se zlobí

Řidiči na jihu Čech musejí od úterý počítat s velkými komplikacemi a zdržením. Startuje totiž kompletní oprava silnice na trase Dolní Dvořiště – Vyšší Brod. Důležitá komunikace bude úplně uzavřena v obou směrech. Trasu v létě využívají zejména turisté a vodáci, kteří míří na Lipensko. Silnice měla být opravená už před sezonou, kraj ale musel vybrat náhradního zhotovitele.
16. 8. 2022|

Nové vodní elektrárny v Rožmberku a Strakonicích narazily na odpor

Vodní elektrárnu přímo v historickém centru města odmítají lidé z Rožmberka nad Vltavou. Se stavbou nesouhlasí ani tamní radnice. Na jihu Čech to přitom není ojedinělý případ. Soukromý investor narazil na podobný odpor lidí i ve Strakonicích.
7. 2. 2018|