TÉMA

Petr Sisák

Soud projednává kauzu Via Chem. Za machinace s insolvenčním řízením navrhl uložit Sisákovi třináct let vězení

Justice začala rozplétat jednu z nejrozsáhlejších kauz manipulací s insolvenčním řízením. Hlavním obžalovaným je miliardář Petr Sisák. Státní zástupce pro něj žádá třináct let vězení za údajné machinace kolem společnosti Via Chem. Před soudem stojí ještě dalších 14 lidí a pět firem, vinu jednohlasně odmítají.
7. 9. 2022|

Státní zástupce obžaloval 15 lidí a pět firem v kauze Via Chem Group

Vrchní státní zastupitelství v Praze podalo obžalobu na 15 lidí a pět firem za manipulaci insolvenčních řízení organizovanou zločineckou skupinou. Podle informací ČTK jde o kauzu kolem společnosti Via Chem Group. Státní zástupce Adam Borgula napsal, že obžalobu podal 13. července ke Krajskému soudu v Českých Budějovicích.
27. 7. 2021Aktualizováno27. 7. 2021, 12:33|

V kauze kolem společnosti Via Chem Group navrhla policie obžalovat 16 lidí

Královéhradecká krajská policie navrhla obžalovat 16 lidí a pět firem v kauze kolem společnosti Via Chem Group a manipulací insolvenčních řízení se škodou přes 161 milionů korun. Spis po téměř pětiletém vyšetřování policie s návrhem na podání obžaloby poslala na Vrchní státní zastupitelství v Praze, informovala mluvčí policie Magdaléna Vlčková.
2. 12. 2020Aktualizováno2. 12. 2020, 11:14|

Kauza Key Investments: Vrchní soud nařídil, aby se nižší instance zabývala rolí dalších aktérů

Na krachu investiční společnosti Key Investments se mohli podílet i lidé, kteří dosud nestanuli před soudem. Pražský vrchní soud proto nařídil, aby se nižší instance rolí dalších aktérů zabývala. Vyplývá to z usnesení vrchního soudu k listopadovému rozsudku, kdy zrušil nepravomocný pětiletý trest nad bývalým šéfem firmy Danielem Brzkovským i dalšími dvěma členkami představenstva. Key Investments měla připravit obce i další investory o více než 800 milionů korun.
21. 1. 2019|
Reportéři ČT

Dohodili mi kšeft, říká muž, který zřejmě pracoval pro insolvenční mafii

Kauza rozsáhlých insolvenčních podvodů, kdy skupina kolem Petra Sisáka likvidovala podnikatele fiktivními insolvencemi, odstartovala před dvěma lety policejní razií. Reportérům ČT se podařilo vypátrat muže, který podle všeho v kauze vystupoval jako takzvaný bílý kůň. Jozef Kaán údajně pro Petra Sisáka pracoval a vydíral některé podnikatele včetně Petra Brambory, jehož firmu poslal do insolvence. S oběma mluvil reportér David Havlík.
5. 2. 2018|