TÉMA

Nagano

Vrchní soud potvrdil bývalému hokejistovi Čechmánkovi podmínku za podvod

Olomoucký vrchní soud potvrdil bývalému hokejovému reprezentantovi Romanu Čechmánkovi tříletý trest odnětí svobody s podmíněným odkladem na pět let za podvod. Toho se podle rozsudku dopustil během svého podnikání před deseti lety, půjčoval si peníze a objednával služby, ačkoliv věděl, že své závazky nebude už schopen splatit. Bývalý brankář vinu odmítal, jeho odvolání však soud zamítl a rozhodnutí je tak po pětiletém soudním procesu pravomocné. Obhájce Čechmánka Tomáš Štípek řekl, že zcela jistě podají dovolání k Nejvyššímu soudu.
15. 6. 2023Aktualizováno15. 6. 2023, 11:38|

Rozhovor pro ruskou televizi splnil účel, říká Dominik Hašek. Jeho názory na válku četly tisíce lidí

Bývalý hokejový brankář a olympijský vítěz z Nagana Dominik Hašek je jednou z osobností, které prosazují sankce pro ruské sportovce kvůli invazi na Ukrajinu. Nedávno poskytl rozhovor ruské televizi Match TV, ve kterém byl vůči Kremlu velmi kritický. Televize ale rozhovor nakonec neodvysílala, přepis zveřejnil sám Hašek a koluje na internetu. V Událostech, komentářích hokejista popsal okolnosti rozhovoru. Redaktor ruské televize ho prý v dodatečných dotazech obvinil z lhaní.
3. 8. 2022|

Bývalý hokejista Čechmánek dostal u soudu za podvod nepravomocně podmínku

Zlínský krajský soud nepravomocně uložil bývalému hokejovému reprezentantovi Romanu Čechmánkovi tříletý trest odnětí svobody s podmíněným odkladem na zkušební dobu pěti let za podvod. Škoda podle rozsudku přesáhla 7,2 milionu korun. Čechmánek se zadlužil při podnikání. Podle státního zástupce si půjčoval peníze a objednával práce, i když věděl, že závazky nebude schopen splatit. Jednapadesátiletý Čechmánek vinu dlouhodobě popírá, hrozilo mu až osm let vězení.
19. 4. 2022Aktualizováno19. 4. 2022, 11:23|

Olympiáda se v Tokiu letos nekonala. Není ale první, v minulosti byly proti světové války

Měl to být svátek sportu. V japonském Tokiu se po 56 letech měly konat znovu letní olympijské hry. Pandemie ale byla proti a nejsledovanější globální událost roku odsunula o rok. Není to ale poprvé. V novodobé historii olympiád se v několika případech zrušily Hry úplně, jindy měnily pořádající zemi a ve dvou případech se konaly v podstatě „jen“ pro část světa. Důvodem byla vždy politika, letos ale bezprecedentně situace týkající se zdraví.
30. 12. 2020|
Počasí

Sesuvy půdy, poničené domy a desítky obětí. Prudké deště dál pustoší Japonsko

Prudký a vytrvalý déšť, který už přinesl do jižního Japonska smrtící povodně, se přesouvá na severovýchod. Tam zasáhl velké části největšího japonského ostrova Honšú. Rozvodnil řeky, způsobil sesuvy půdy a zničil řadu domů a silnic. Bilance několikadenních povodní vystoupala na 58 mrtvých, dalších 14 lidí se stále pohřešuje, informovala agentura AP.
8. 7. 2020|
Doporučujeme

KVÍZ: Ruku na ledvinku. Co víte o devadesátých letech?

Atmosféra devadesátých let v tomto roce vtrhla naplno do ulic – a to nejenom bilancováním tří dekád od sametové revoluce, ale i módními trendy, které znovu kážou světlé džíny do pasu a ledvinku do šatníků pánů i dam. Ovšem… ruku na ni: Co o devadesátkách vlastně víte?
31. 12. 2019Aktualizováno4. 1. 2020, 16:11|

Letadlo, které dopravilo zlaté hokejisty z Nagana, je definitivně v cíli. Přetáhli ho na čestné místo

Parta nadšenců v sobotu v areálu Leteckého muzea v Kunovicích na Uherskohradišťsku pomocí speciálního tahače přestěhovala na nově získaný pozemek bývalý vládní letoun Tu-154, na jehož palubě slavili čeští hokejisté zlato z olympiády v Naganu v roce 1998.
3. 3. 2018|

Rusko s trpkostí vzpomíná na hokejové Nagano: Hašek, Svoboda a prohrané finále

Pro český národ zlatý triumf na hokejovém turnaji století, pro Rusy velké zklamání s hořkou příchutí. Ruští účastníci slavného finále, které rozhodl jediný gól do sítě brankáře Štalenkova, nejčastěji skloňují ve vzpomínkách jména dvou českých hráčů: Petra Svobody a Dominika Haška.
22. 2. 2018|

Dějiny jsou přepsané už 20 let. Nebyl Facebook, tak hokejistům v Naganu chodily krabice faxů

Před dvaceti lety otevřeli čeští hokejisté zlatou bránu olympijského turnaje v japonském Naganu. S výročím pořádá Národní muzeum v památníku na Vítkově výstavu s názvem Přepište dějiny…! Nagano 1998–2018. Jeden ze „zlatých hochů“ Martin Procházka ve Studiu 6 zavzpomínal na to, jak v době, kdy neexistovaly sociální sítě, chodily hráčům po postupu ze základní skupiny do šatny stohy faxů, které organizátoři museli skládat do krabic.
5. 2. 2018|