TÉMA

Depeche Mode

Galerie: V roce 2024 v Česku vystoupí Andrea Bocelli, Rod Stewart i Lenny Kravitz

Zpěváci a kapely plánují na měsíce, ne-li roky dopředu, takže čeští fanoušci už vědí, s jakými velkými hvězdami mohou v roce 2024 počítat. Na česká pódia je přivádí zastávky koncertních turné i programy letních festivalů.
28. 12. 2023|

Nikdy nezklamou, i když už měli lepší koncerty, hodnotí Depeche Mode v Praze hudební publicista

Už podvanácté zahráli v Česku Depeche Mode, nedělní koncert ale patřil k největším vystoupením této britské kapely v tuzemsku. Na letišti v pražských Letňanech ho sledovalo na šedesát tisíc fanoušků. Zazněly jak písně z nového alba Memento Mori, k němuž „Depešáci“ vyrazili na turné, tak starší hity. „Viděl jsem v podání Depeche Mode v Praze už lepší koncerty, ale rozhodně tato kapela nezklame,“ zhodnotil koncert hudební publicista Jaroslav Špulák. Skupina už oznámila, že se do Prahy opět vrátí příští rok.
31. 7. 2023|

Depeche Mode pamatujou na smrt v singlu Ghosts Again k nové desce

Depeche Mode v první půlce února vypustili ukázku z chystaného alba Memento Mori. V singlu Ghosts Again kapela podle zpěváka Davea Gahana v dokonalém poměru mísí melancholii a radost. Na YouTube má klip už přes čtyři a půl milionu zhlédnutí, jen během prvního půldne po vydání dosáhl na milion.
14. 2. 2023|

V roce 2023 českým fanouškům zahrají Ozzy Osbourne či George Ezra. Kiss údajně naposled

Koncertní plány zvláště velkých hvězd jsou známy dlouho dopředu. Tajemstvím tedy nejsou některá jména, která se chystají zahrát naživo českým fanouškům v roce 2023. Většina už opakovaně. Koncert v Česku odehraje třeba Ozzy Osbourne, tentokrát spolu s kapelou Judas Priest, Avril Lavigne, George Ezra, blink-182 nebo hardrockeři Kiss.
2. 1. 2023|

Zemřel klávesista Depeche Mode

Andrew Fletcher, klávesista a zakládající člen britské skupiny Depeche Mode, zemřel ve věku 60 let. Skupina to oznámila na sociálních sítích. Jsme šokováni a plní zdrcujícího smutku z předčasného skonu našeho drahého kamaráda, člena rodiny a kolegy z kapely Andyho 'Fletche' Fletchera, napsala skupina v prohlášení.
26. 5. 2022|

Film Amnestie pouští trailer. K vězeňské vzpouře se přidali i Depeche Mode

Největší vězeňská vzpoura v dějinách Československa posloužila jako kulisa pro koprodukční česko-slovenský vztahový thriller. Snímek Amnestie vstoupí do českých kin 14. listopadu jako příspěvek k třicátému výročí sametové revoluce. Filmový příběh podbarvuje hudba Depeche Mode, kapely, která pro mladou generaci přelomových let mnoho znamenala, a skladba To Have And To Hold zní i v traileru, jímž se Amnestie před uvedením do kin představuje.
15. 10. 2019|

Depeše z pražského koncertu: Depeche Mode ještě nevyšli z módy

Přestože Depeche Mode vystoupili v Česku i loni v květnu, při středečním koncertě v pražské O2 areně této britské kapele opět aplaudovalo vyprodané hlediště. The Global Spirit Tour ale oproti jarnímu koncertu dovezlo jiný repertoár.
1. 2. 2018|