TÉMA

Slatina

Řidič na dálnici u Brna ujížděl policii, skončil ve vazbě, hrozí mu osm let

Řidič na D1 u Brna ujížděl policii, zastavit se jej podařilo před Holubicemi na Vyškovsku. Jízdou způsobil tři kolize, v dechu mu policisté naměřili přes jedno promile alkoholu. Cizinec skončil ve vazbě, za obecné ohrožení mu hrozí až osmileté vězení. Událost se stala minulý týden, policie teď na webu zveřejnila video a vyzývá svědky, kteří byli jízdou muže ohroženi, aby se jí ozvali. Kriminalistům také podle mluvčího významným způsobem pomohou i záznamy z palubních kamer.
22. 11. 2022|

CTP hodlá postavit ve Šlapanicích průmyslovou zónu. Obyvatelé jsou proti

Rozšíření průmyslové zóny a nové bydlení až pro tisíce lidí v okolí Šlapanic plánuje developerská společnost CTP. Území je podle ní výhodné svou polohou blízko Brna, mezi letištěm a železnicí. Dvě třetiny nové zástavby by mělo tvořit zázemí pro firmy, zbytek lesopark, byty nebo prostory ke sportu. Vedení a obyvatelé Šlapanic však s plány nesouhlasí.
5. 9. 2019|

Zbrojař Rudolf dostal za skladování semtexu i střeliva v kravíně pokutu 200 tisíc

Dvě firmy zbrojaře Martina Rudolfa dostaly za nedovolené skladování výbušnin v objektu bývalého kravína ve Slatině pokutu téměř 200 tisíc korun. České televizi to řekl mluvčí Státní báňské správy Bohuslav Machek. Rudolfovy firmy Multiagro a Zelený sport Defence skladovaly v bývalých zemědělských budovách na 100 tun výbušnin, mezi nimi mimo jiné semtex.
4. 1. 2018|