TÉMA

Karnola

Zchátralá opavská textilka Karnola je útočištěm bezdomovců. Sousedé si stěžují na neustálé problémy

Obyvatelé ze sousedství bývalé opavské textilky Karnola si stěžují na hluk a časté požáry, které podle nich ve zpustlém areálu způsobují bezdomovci. Bývalou továrnu na pravém břehu Opavice vlastní soukromník žijící v Anglii, který ji ovšem podle místních dostatečně nehlídá. Než se opraví zimní stadion, chce město do areálu přesunout kluziště a slibuje lepší zabezpečení.
10. 2. 2022|

Krnovská Karnola se po třech letech od požáru dočká kompletní opravy, pomoci mohou i bývalí zaměstnanci

Radnice v Krnově začne s opravou objektu bývalé textilní továrny Karnola. Prostory, kde mělo vzniknout unikátní textilní muzeum, zničil v prosinci 2017 úmyslně založený požár. Ten nejvíce poničil vzácnou vzorkovnu látek s uloženými vzorníky a historickými stroji. Město kromě budovy továrny postupně opraví i původní mašiny, některé z nich pochází z 18. století.
28. 1. 2021|

Krnov nechce dotaci na muzeum v bývalé textilce. Požár Karnolu příliš poškodil

Krnov se vzdal bezmála stomilionové dotace z Evropské unie. Získal ji před lety na vybudování muzea v areálu bývalé textilky Karnola. Objekt připravovaného muzea v prosinci 2017 vyhořel. Od té doby se diskutuje, co s ním bude. Zastupitelé rozhodli, že se oprava podle původního projektu neuskuteční.
6. 2. 2020|

V bývalé textilce zřejmě shořely vzácné historické exponáty. Požár mohl být založen úmyslně

Hasiči stále zasahují v bývalé textilce Karnola v Krnově na Bruntálsku, kde ve čtvrtek ráno ještě prolévají ohniska požáru a rozebírají trosky. Požár mohl být založen úmyslně. Místostarosta Krnova Michal Brunclík (ČSSD) řekl, že existuje důvodné podezření, že oheň nevznikl náhodně.
21. 12. 2017Aktualizováno21. 12. 2017, 10:19|