TÉMA

Adventní koncert

Adventní koncerty České televize pomůžou i letos potřebným

Česká televize i letos navazuje na tradici Adventních koncertů. Věnovány jsou na podporu čtyř neziskových organizací, které si mezi sebe letos rozdělí výtěžek rovným dílem. Patronátů se ujme čtveřice osobností z českotelevizního zpravodajství. První koncert uslyší diváci ČT1 první adventní neděli od 17:30. V jedné z nejstarších charitativních sbírek v Česku přispěli dosud dárci téměř stotřicítce organizací více než čtvrt miliardou korun.
27. 11. 2022|

V karlínském kostele sv. Cyrila a Metoděje zazněl čtvrtý Adventní koncert ČT

Poslední Adventní koncert České televize rozezněl karlínský kostel Cyrila a Metoděje. ČT1 ho vysílala přímým přenosem od 17:30 a byl věnován spolku Jdeme Autistům Naproti z Olomouce. Účinkují například Václav Hudeček či Epoque Quartet.
22. 12. 2019Aktualizováno22. 12. 2019, 18:26|

Třetí Adventní koncert zazněl na Vyšehradě. Pomůže centru Kaleidoskop

Se zapálením třetí adventní svíce se rozezněl chrám svatého Petra a Pavla na pražském Vyšehradě. Třetí koncert, který je součástí cyklu Adventních koncertů České televize, vysílala ČT1 od 17:30. Tentokrát byl věnován spolku Kaleidoskop – centru terapie a vzdělávání z Prahy. Zazněly například písně skupiny Čechomor nebo souhra dvou violoncell pod vedením Dominiky Hoškové a Jiřího Hoška.
15. 12. 2019|

Druhý adventní koncert zněl v Pražské Loretě. Pomůže Naději

Na adventních věncích hoří druhá svíce a stejně jako každý rok pokračuje cyklus adventních koncertů v České televizi. Druhý koncert, který byl od 17:30 vysílán přímým přenosem na ČT1 z pražské Lorety, byl věnován zapsanému spolku Naděje, pobočka Zlín. Zazněly například skladby v podání Pavla Šporcla či Lenky Filipové.
8. 12. 2019|

První adventní koncert rozezněl Břevnovský klášter

Na adventních věncích hoří první svíce a stejně jako každý rok začíná i cyklus adventních koncertů v České televizi. Ten první pomůže Sdružení občanů Exodus v Plzni s rekonstrukcí budovy, kde sídlí chráněná dílna a odlehčovací služba. Diváci sledovali Dagmar Peckovou s komorním souborem Musica Bohemica, Hanu Zagorovou či klavíristu Jana Čmejla.
1. 12. 2019|

První z adventních koncertů odvysílala ČT. Loni Češi darovali rekordních 11 milionů

S první adventní nedělí Česká televize zahajuje další ročník charitativních koncertů. Loni byla štědrost diváků rekordní, během čtyř nedělních večerů poslali dárci přes jedenáct milionů korun. Letošní adventní sbírka podpoří třeba děti s poruchou autistického spektra nebo centrum pomoci zdravotně postiženým.
1. 12. 2019|

Čtyři neděle, které pomohou. ČT opět vysílá Adventní koncerty

Jedna z nejstarších dobročinných sbírek v Česku, která má na kontě již více než 195 milionů korun a 108 podpořených organizací, vstupuje do osmadvacátého ročníku. Letošní Adventní koncerty začínají pomáhat 2. prosince hudebním programem z Břevnovského kláštera. Všemi podvečery, vysílanými v přímém přenosu, opět provedou Ester Janečková a Jan Potměšil.
2. 12. 2018|
Charita

ČT znovu rozeznívá benefiční Adventní koncerty. Loni lidé darovali přes osm milionů

Česká televize začíná znovu vysílat tradiční čtveřici adventních koncertů. První se uskuteční v neděli v 17:30, přímý přenos nabídne ČT1. V průběhu pořadu diváci přispívají na charitativní projekty, loni darovali 8,25 milionu korun. Předvánoční sbírka ČT patří k nejstarším projektům tohoto typu a podle moderátora Jana Potměšila jsou lidé stále štědřejší.
26. 11. 2017|