TÉMA

Petr Kellner

Fico nebude komunikovat se čtyřmi médii, zveřejňují prý neúplné informace

Nový slovenský premiér Robert Fico v pondělí ohlásil bojkot čtyř médií včetně nejsledovanější slovenské televize Markíza, která patří do skupiny PPF rodiny zesnulého českého podnikatele Petra Kellnera. Podle Fica tyto redakce otevřeně projevují nepřátelské politické postoje, a to hlavně zveřejňováním nepravdivých či neúplných informací nebo zamlčováním informací. Novinářů se naopak zastala prezidentka Zuzana Čaputová.
20. 11. 2023|

Nejbohatší Češkou je podle Forbesu znovu Kellnerová

Nejbohatší Češkou zůstává podle časopisu Forbes vdova po zesnulém podnikateli Petru Kellnerovi a dědička impéria PPF Renáta Kellnerová s rodinou, jejíž majetek je 378 miliard korun. Meziročně lehce klesl o necelých pět miliard korun.
4. 10. 2023Aktualizováno4. 10. 2023, 15:20|

Při nehodě helikoptéry s Kellnerem zřejmě chyboval pilot, řekli vyšetřovatelé

Pravděpodobnou příčinou nehody vrtulníku, při níž v roce 2021 na Aljašce zahynul český miliardář Petr Kellner a další čtyři lidé, byla neschopnost pilota zareagovat odpovídajícím způsobem na špatnou viditelnost. Podle agentury AP o tom ve své zprávě informoval americký Národní úřad pro bezpečnost v dopravě (NTSB).
28. 9. 2023|

Vyšetřování pádu vrtulníku, při kterém zemřel Kellner, zpozdily chybějící součásti stroje

Více než rok trvalo, než se z horské oblasti Aljašky, kde v roce 2021 po pádu vrtulníku zemřel i český miliardář Petr Kellner, podařilo vyzvednout důležité součásti stroje. ČTK to sdělil americký Národní úřad pro bezpečnost v dopravě (NTSB), který má vyšetřování na starosti. To se nyní po průtazích blíží ke konci. Závěrečnou zprávu by měl úřad dokončit a zveřejnit v létě.
14. 4. 2023Aktualizováno15. 4. 2023, 00:02|

Závěry k nehodě vrtulníku na Aljašce jsou nyní předčasné, řekla Kellnerová

Jakékoliv závěry k nehodě helikoptéry na Aljašce v březnu 2021, při níž tragicky zahynul český miliardář Petr Kellner a další čtyři lidé, jsou nyní předčasné. Sdělila to vdova po podnikateli Renáta Kellnerová. Rodina podle ní nemůže potvrdit informace některých médií, které se nedávno pokusily o částečnou rekonstrukci okamžiků po havárii. Aljašský list Anchorage Daily News napsal, že po ní byl Kellner nejméně dvě hodiny živý a snažil se uklidnit dalšího přeživšího, Čecha Davida Horvátha. Listu to řekla advokátka Horvátha, který jako jediný nehodu přežil, Tracey Knutsonová. Kellnerova rodina požádala soud o prošetření nehody.
9. 4. 2023|

Podle advokátky byl Kellner po havárii vrtulníku na Aljašce asi dvě hodiny naživu, uklidňoval dalšího přeživšího

Český miliardář Petr Kellner byl po havárii vrtulníku na Aljašce v březnu roku 2021 nejméně dvě hodiny živý a snažil se uklidnit dalšího přeživšího, Čecha Davida Horvátha. Podle aljašského listu Anchorage Daily News to řekla Horváthova advokátka Tracey Knutsonová. Horváth jako jediný nakonec nehodu přežil. Kellnerova rodina požádala soud o prošetření nehody a možného zpoždění záchranných prací.
8. 4. 2023|

V Motole vznikne výzkumné onkologické centrum. Hotové má být v roce 2026

Ve Fakultní nemocnici Motol vznikne výzkumné a diagnostické onkologické centrum. Projekt ve středu představil ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09) a bude součástí projektu Motolského onkologického centra, které se má vybudovat za 4,5 miliardy korun z Národního plánu obnovy financovaného EU. Hotovo má být v březnu 2026.
5. 4. 2023|

Kellnerová žádá soud na Aljašce o prošetření havárie, po níž zemřel její muž

Podnikatelka Renáta Kellnerová s rodinou požádala soud na Aljašce o prošetření nehody, při které v roce 2021 tragicky zahynul její manžel, miliardář Petr Kellner, a další čtyři lidé. V tiskovém prohlášení to uvedla investiční skupina PPF, která tak potvrdila informace aljašského zpravodajského webu craigmedred.news.
2. 4. 2023|

Nejčastěji Slovensko, Polsko a Čína. Grafika ukazuje, které státy Zeman během prezidenství navštívil

Miloš Zeman se během deseti let a dvou funkčních období v čele státu vydal na zhruba devadesát zahraničních cest, při kterých navštívil 34 zemí. Nejčastěji zamířil na Slovensko, do Polska a Číny. Při svých návštěvách často hovořil o zahraničních investicích. V posledních letech ale v souvislosti s pandemií covidu-19 a zdravotním stavem jeho zahraničních cest ubylo.
8. 3. 2023|

Nejvlivnější ženou Česka je podle Forbesu Jourová, loňská vítězka Schillerová se propadla

Nejvlivnější ženou Česka je podle časopisu Forbes místopředsedkyně Evropské komise Věra Jourová. Na druhém místě se umístila pražská vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová a třetí skončila vdova po zesnulém většinovém majiteli skupiny PPF Petru Kellnerovi Renáta Kellnerová. Naopak loňská a předloňská vítězka, exministryně financí Alena Schillerová nyní coby šéfka poslanců hnutí ANO figuruje až ve druhé stovce žebříčku. Časopis ho vydává už pojedenácté a letos se v něm objevilo přes čtyřicet nových tváří.
1. 6. 2022|

Novým generálním ředitelem PPF se stane Jiří Šmejc, nahradí Bartoníčka

Novým generálním ředitelem investiční skupiny PPF se od 15. června stane podnikatel Jiří Šmejc. Zároveň získává opci na odkup až desetiprocentního podílu ve skupině. V minulosti byl Šmejc obchodním partnerem zesnulého většinového majitele PPF Petra Kellnera a minoritním akcionářem skupiny. Vlastní podíl ve společnosti Home Credit, spadající pod PPF. Šmejc v čele PPF vystřídá Ladislava Bartoníčka, který bude v novém poradním výboru rodiny.
4. 5. 2022Aktualizováno4. 5. 2022, 18:49|

Nikdy jsem neměl jen jednu práci, říká šéfredaktor časopisu Forbes Petr Šimůnek

Když odešel z Hospodářských novin, sedl na motorku a vyrazil do Španělska. Původně měl v plánu strávit tam půl roku a rozmýšlet, co bude dělat dál. Za čtrnáct dní mu ale zazvonil telefon a on se vrátil, aby rozjel českou verzi časopisu Forbes. Jeho šéfredaktorem je Petr Šimůnek už přes deset let. Za svou kariéru prošel i Mladou frontou Dnes a deset let moderoval nedělní politickou diskuzi Partie na TV Prima. V novém díle podcastu Background ČT24 vzpomíná na své novinářské začátky i na rozhovory s Petrem Kellnerem.
13. 4. 2022|

Prezident předá řády a medaile 7. března. Ceremoniál se dvakrát odkládal

Dnem, kdy převezmou osobnosti oceněné v letech 2020 a 2021 státními vyznamenáními své řády a medaile, bude 7. březen. Informaci, kterou přinesl web Seznam Zprávy, potvrdil mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček. Předloni se ceremoniál 28. října nekonal kvůli epidemické situaci s tím, že prezident Miloš Zeman předá vyznamenání oceněným až další rok. Loni však byla hlava státu 28. října v nemocnici. Původně Hrad ohlásil, že náhradním termínem bude letošní 1. leden, ale potom ceremoniál znovu odložil s odkazem na pandemii.
7. 1. 2022|

Státní vyznamenání obdrží Bohdalová, Remek či in memoriam Petr Kellner

Pražský hrad zveřejnil jména nových držitelů státních vyznamenání, která se tradičně udělují u příležitosti státního svátku 28. října. Ceremoniál se ale kvůli onemocnění a hospitalizaci prezidenta neuskutečnil. Z rukou prezidenta by měli laureáti vyznamenání převzít až 1. ledna. Mezi letošními oceněnými jsou Jiřina Bohdalová, kosmonaut Vladimír Remek, judista Lukáš Krpálek nebo in memoriam podnikatel Petr Kellner.
28. 10. 2021Aktualizováno28. 10. 2021, 22:37|

Vyznamenání se ve čtvrtek nejspíš předávat nebudou. Podle Kruliše ale laureáti o ceremoniál nepřijdou

U příležitosti státního svátku vzniku Československa se prezident Miloš Zeman rozhodl vyznamenat přes tři desítky osobností. Přesný počet i jména Pražský hrad zveřejní až 28. října v osm hodin večer na internetu, už teď se ale některá jména na veřejnosti objevují. Slavnostní ceremoniál se letos kvůli pokračující hospitalizaci prezidenta Zemana nejspíš neuskuteční. Kancléř Vratislav Mynář ve čtvrtek řekl, že rozhodnutí je na prezidentovi. Jak v pátek České televizi řekl šéf hradního protokolu Vladimír Kruliš, laureáti by měli vyznamenání dostat osobně se všemi poctami.
22. 10. 2021|

Udělování vyznamenání bude odloženo, pokud Zeman nerozhodne jinak, prohlásil Mynář

Předávání státních vyznamenání 28. října se přesune na pozdější termín, pokud prezident Miloš Zeman nerozhodne jinak. Na čtvrtečním tiskovém brífinku na Pražském hradě to prohlásil vedoucí Kanceláře prezidenta republiky (KPR) Vratislav Mynář. Slavnost Hrad odložil i minulý rok kvůli pandemii covidu-19.
21. 10. 2021|

Babiš navrhuje odložit udělování vyznamenání k 28. říjnu, sám je předávat nechce

Premiér Andrej Babiš (ANO) navrhl, aby se letošní udělování vyznamenání u příležitosti svátku 28. října odložilo. Ceremoniál by podle něj měl počkat, než je bude schopen osobně předat prezident Miloš Zeman. Předseda vlády uvedl, že je v zastoupení předávat nechce.
20. 10. 2021Aktualizováno20. 10. 2021, 13:40|

V Česku je podle Forbesu nejbohatší Kellnerová. V žebříčku vystřelili vysoko technologičtí nováčci

Nejbohatší Češkou je podle letošního žebříčku časopisu Forbes Renáta Kellnerová. Čtyřiapadesátiletá vdova po vlastníkovi investiční skupiny PPF Petru Kellnerovi, který koncem letošního března tragicky zahynul, disponuje dle žebříčku 374,7 miliardy korun. Je to o téměř 82 miliard korun více, než činil loni majetek jejího muže. V letošním seznamu je devět nováčků, první z nich dokonce na šestadvacáté příčce.
6. 10. 2021Aktualizováno6. 10. 2021, 08:10|

Třicet let od kuponové privatizace. Přinesla efektivní trh, ale i pojem tunelování

Před třiceti lety začal prodej kuponových knížek. Kuponová privatizace patřila mezi hlavní způsoby přechodu k tržnímu hospodářství od centrálně plánované ekonomiky bývalého komunistického režimu. První ze dvou vln se zúčastnilo přes osm a půl milionu lidí.
1. 10. 2021|

PPF chce do dvou let koupit další podíl ve skupině Home Credit

Skupina PPF by měla do konce roku 2023 koupit menšinový podíl společnosti Emma Omega ve skupině Home Credit. Vyplývá to z výročních zpráv PPF za roky 2020 a 2019. Firma Jiřího Šmejce, dlouholetého obchodního partnera zesnulého majitele PPF Petra Kellnera, vlastní v Home Creditu 8,88 procenta.
23. 8. 2021|

Nejvlivnější ženou Česka zůstala podle Forbesu Schillerová, čtvrtá je Kellnerová

Nejvlivnější ženou Česka podle časopisu Forbes zůstala ministryně financí Alena Schillerová (za ANO). Pořadí se nezměnilo ani na dalších dvou místech, druhá je eurokomisařka Věra Jourová a třetí pražská vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová. Do první desítky se nově dostala na čtvrtou pozici vdova po zesnulém většinovém majiteli skupiny PPF Petru Kellnerovi Renáta Kellnerová a na desáté místo spolumajitelka dodavatele stavebnin DEK Petra Kutnarová.
3. 6. 2021|

Renáta Kellnerová byla jmenována správcem pozůstalosti Petra Kellnera

Renáta Kellnerová, vdova po zesnulém většinovém majiteli skupiny PPF Petru Kellnerovi, byla jmenována správcem jeho pozůstalosti. Z tohoto titulu je tak vedena jako držitelka odpovídajících majetkových podílů ve společnostech regulovaných ČNB. PPF tak reagovala na informace Ekonomického deníku. Ten uvedl, že podle hlášení ČNB Kellnerová přebírá vlastnictví akcií PPF.
25. 5. 2021Aktualizováno25. 5. 2021, 16:07|

Skupinu PPF vede čtyřčlenný výbor, je poradním orgánem Bartoníčka

Finanční skupinu PPF vede čtyřčlenný řídicí výbor, který vznikl v dubnu, necelý měsíc po smrti majitele PPF Petra Kellnera. Členy jsou oba minoritní podílníci skupiny Ladislav Bartoníček a Jean-Pascal Duvieusart, finanční ředitelka Kateřina Jirásková a právník Tomáš Brzobohatý. Jednání se pravidelně účastní i vdova po Petru Kellnerovi Renáta, členkou výboru ale není. Informoval o tom server Seznam Zprávy.
21. 5. 2021|

Skupina PPF se propadla do ztráty 7,42 miliardy korun. Poprvé za třicetiletou historii

Skupina PPF zesnulého Petra Kellnera vykázala loni ztrátu 291 milionů eur (7,42 miliardy korun), zatímco o rok dříve dosáhla čistého zisku 1,005 miliardy eur (25,5 miliardy korun). Ve druhém pololetí zaznamenala zisk 93 milionů eur (2,4 miliardy korun), zatímco v tom prvním byla ve ztrátě 384 milionů eur (9,5 miliardy korun). Návrat k ziskovosti během koronavirové pandemie umožnilo největší tuzemské investiční skupině rozkročení do různých oborů a regionů, řekl její mluvčí Leoš Rousek.
20. 5. 2021|