TÉMA

Jiří Hlavatý

Požár v závodě Juty v Turnově způsobil škodu 160 milionů korun. Hašení pokračuje

Noční požár v závodě textilky Juta v Turnově na Semilsku, který zasáhl v úterý pozdě večer dvě haly, podle prvního odhadu způsobil škodu sto šedesát milionů korun. Příčinu budou vyšetřovatelé teprve zjišťovat. Ve středu před osmou večer hasiči dokončili rozebírání a dohašování materiálu ze zasažené haly. Jednotka bude ještě na místě dohlížet přes noc, řekla zastupující krajská mluvčí hasičů Petra Knížková. Dva hasiče museli ošetřit záchranáři.
11. 10. 2023Aktualizováno11. 10. 2023, 20:21|

V senátních volbách obhajuje mandát většina z vedení komory, o návrat usilují i někteří ex-senátoři

I když je Senát politickou institucí s nejdelší délkou mandátu, konají se volby do horní komory nejčastěji. Každé dva roky proběhne volba třetiny senátorů, kteří pak vykonávají mandát následujících šest let. Řádné volby do Senátu čekají české voliče i letos. První kolo proběhne společně s volbami do obecních zastupitelstev 23. a 24. září. Kdo se se pokusí svůj mandát obhájit, kdo se do něj chce vrátit a kdo naopak v senátních lavicích už nezasedne?
20. 9. 2022|

Duely senátních voleb přinesly prohry zkušených osobností, k vítězství ale stačil i rozdíl 27 hlasů

Druhé kolo voleb do třetiny Senátu přineslo i několik zajímavých soubojů. Kdo s kým prohrál a kde bylo vítězství nejtěsnější? Web ČT24 přináší několik poznámek politologa a analytika ČT Kamila Švece.
11. 10. 2020|

Spory ohledně vjezdu do průmyslové zóny dál zdržují stavbu nové továrny ve Dvoře Králové

Plány společnosti Karsit Automotive postavit v průmyslové zóně ve Dvoře Králové nad Labem továrnu na autodíly nabírá další zpoždění. Proti výstavbě se totiž v rámci stavebního řízení odvolala textilka Juta. Její majitel Jiří Hlavatý uvedl, že Jutě jde o posunutí vjezdu do budoucí továrny tak, aby byl dál od obytných domů. Šéf Karsitu František Řípa to ale označuje za nepochopitelné – odvolání prý celý projekt dál zdržuje. Starosta Dvora Králové doufá v dohodu obou stran.
24. 8. 2018|

Hlavatý napadl výstavbu továrny na autodíly. Měla by stát nedaleko jeho textilky

Jaroměřský Karsit začal v průmyslové zóně u Dvora Králové nad Labem za 2,5 miliardy korun budovat podnik na výrobu autodílů. Staví teprve několik dní a už se objevil problém. Územní a stavební řízení napadla nedaleká textilka Juta Jiřího Hlavatého. Domáhá se revize schvalovacího procesu.
6. 4. 2018|

Hlavatý je bez křesla, do Senátu jde místo něj vrchlabský starosta Sobotka

Starosta Vrchlabí Jan Sobotka (za STAN) bude reprezentovat trutnovský obvod v Senátu. Ve druhém kole doplňovacích voleb porazil majitele textilky Juta Jiřího Hlavatého (za ANO). Senátní volby proběhly souběžně s prvním kolem prezidentských. Díky nim zaznamenaly nevídanou účast zhruba 60 procent.
13. 1. 2018Aktualizováno13. 1. 2018, 19:28|

Senátor Hlavatý se stal poslancem, teď chce zpět do Senátu. Má osm vyzyvatelů

Bývalý senátor a novopečený poslanec za hnutí ANO Jiří Hlavatý, který se po usednutí ve sněmovně chce vrátit do horní komory, bude mít v doplňovacích senátních volbách osm vyzyvatelů. Voliči na Trutnovsku zamíří k urnám 5. a 6. ledna, pokud první termín nedá jasného vítěze, druhé kolo proběhne o týden později.
20. 11. 2017|