TÉMA

Fischer

Egyptské letovisko u hranic s Izraelem zasáhl zřejmě dron. Čedok evakuuje stovky českých turistů

Cestovní kancelář Čedok během pátku evakuuje zhruba pět set českých turistů z egyptského letoviska Taba u Rudého moře. Uvedl to mluvčí ministerstva zahraničí Daniel Drake a posléze informaci potvrdila i mluvčí Čedoku Kateřina Pavlíková. Mluvčí dopravce Smartwings v pátek pozdě večer uvedla, že je trojice letadel již na cestě do Česka. Zdravotnické zařízení v Tabě v noci zasáhl podle mluvčího egyptské armády patrně dron. Dřívější informace uváděly raketu. Místopředseda Asociace cestovních kanceláří ČR Jan Papež nemá v tuto chvíli informace o tom, že by klienty v Tabě měla ještě jiná tuzemská kancelář než Čedok. Druhou explozi vedle toho ohlásily úřady u města Nuweiba. Podle izraelského ministerstva zahraničí útočili jemenští šíitští povstalci Húsíové.
27. 10. 2023Aktualizováno27. 10. 2023, 19:03|

Některé cestovní kanceláře zřejmě nabídnou klientům mířícím na sever Rhodosu změnu zájezdu

Cestovní kanceláře (CK) působící v Česku nabídnou klientům, kteří mají odletět do požárem nezasažené severní části Rhodu, bezplatnou změnu zájezdu, záleží však na datu odletu z Česka, uvádějí mluvčí cestovních kanceláří. Pokud ministerstvo zahraničních věcí (MZV) vydá plošné doporučení necestovat na Rhodos, kanceláře podle místopředsedy Asociace cestovních kanceláří ČR Jana Papeže nemají povinnost tam zájezdy rušit – je však zvykem, že tak činí, dodal. V případě zrušení dovolené ještě před odletem se však podmínky liší.
24. 7. 2023Aktualizováno24. 7. 2023, 21:23|

Cestovní kanceláře se chystají na turistickou sezonu. Za hranice plánuje vyrazit až milion Čechů

Cestovní kanceláře s optimismem vyhlížejí začátek turistické sezony. Někteří z prodejců hlásí oproti loňsku až trojnásobný zájem o letní dovolenou. Dovolenkáři si podle nich zvykli na protikoronavirová opatření, podle odhadů cestovních kanceláří má o dovolenou u moře letos zájem až jeden milion Čechů. Při cestování jim přitom pravděpodobně budou pomáhat covidové pasy, jejichž koncept chystá EU.
11. 4. 2021|

Česko zakazuje cesty na Zanzibar. Turistický ráj, kde covid „neexistoval“, vyvolal nebývalý zájem

Vláda od pátku zakazuje všem občanům Česka i cizincům, kteří tu bydlí, cestovat do několika zemí. Zdůvodňuje to extrémním rizikem nákazy novými variantami koronaviru. Na seznamu je kromě Brazílie či Jihoafrické republiky například i Tanzánie, jejíž součástí je populární ostrov Zanzibar.
25. 2. 2021|

Češi mění lyže za plavky. Kvůli epidemickým opatřením častěji plánují jarní prázdniny u moře

Do startu jarních prázdnin zbývá necelý týden. Možnosti lyžování budou letos výrazně omezené, areály v Česku totiž zůstávají oficiálně zavřené a o podmínkách jejich fungování zatím vláda debatuje. Podobné to bude zřejmě s lyžováním za hranicemi. I proto roste zájem o dovolené u moře.
27. 1. 2021|

Zájem o letenky po jarní krizi narůstá, mnoho lidí však stále čeká na refundace

Zájem o letenky v létě po jarní krizi setrvale roste, nyní je oproti loňsku již zhruba na pětině. Prodeje však nadále ovlivňuje nejistá epidemiologická situace. Češi více volí cesty do Evropy, což snižuje průměrnou cenu letenek. Zároveň nyní s nákupem déle čekají na vývoj situace a častěji využívají jednosměrné letenky, vyplývá z informací prodejců letenek. Velké množství zákazníků navíc stále čeká na refundace za zrušené lety během koronavirové krize. Tento stav může trvat kvůli velkému množství žádostí či problémům některých aerolinek ještě několik dalších měsíců.
2. 9. 2020Aktualizováno2. 9. 2020, 15:37|

Dovolená na Kypru se komplikuje kvůli nutnému testu na koronavirus. Týká se několika set Čechů

Dovolená na Kypru, která se pro Čechy od pondělí nově komplikuje nutností mít negativní test na koronavirus, se v nejbližších dnech týká několika set turistů, uvedl v sobotu místopředseda Asociace cestovních kanceláří Jan Papež. Pokud by tento stav trval několik týdnů, zasáhlo by to několik tisíc lidí, a navíc by to podle něj totálně zbouralo důvěru v tuto destinaci.
4. 7. 2020Aktualizováno4. 7. 2020, 19:26|

Je tady poptávka po nových tvářích, zvažuje po volbách nabídky stran Pavel Fischer

Překvapením prvního kola prezidentských voleb se stal bývalý diplomat Pavel Fischer, který se umístil na třetím místě za favority Milošem Zemanem a Jiřím Drahošem s více než deseti procenty hlasů. A nyní zvažuje, jak vlnu zájmu zúročit. „Možná že budu působit v politice nadále, protože těch hlasů, které říkají zůstaňte a mluvte nahlas, je docela hodně,“ připustil v pořadu 90´na ČT24.
29. 1. 2018|

Fischer: Chci, aby se Česko vrátilo na mapu světa a bylo slyšet v EU

Svůj web otvíral Pavel Fischer slovy: „Hlásím se do služby“. Pak slogan změnil na „Prezident evropského střihu“. Bývalý diplomat, Havlův poradce a šéf Ústavu empirických výzkumů STEM se registroval koncem října. „Nevydržel jsem se dívat se založenýma rukama. V kampani mi chyběla klíčová témata,“ vysvětlil svou kandidaturu. „Škoda, že se Pavel rozhodl tak pozdě. Ale snad to dožene,“ říká jeden z jeho podporovatelů, biskup ostravsko-opavský František Václav Lobkowicz.
27. 11. 2017|