TÉMA

Jiří Havlíček

Exministr Jiří Havlíček už nechce šéfovat Úřadu práce, ministerstvo vypíše nové výběrové řízení

Bývalý ministr průmyslu a obchodu Jiří Havlíček (ČSSD) odstoupil z výběrového řízení na generálního ředitele Úřadu práce, uvedl to server Lidovky.cz. O výsledcích totiž podle něj nerozhodovaly odborné předpoklady a znalosti, ale to, zda se daný kandidát líbí, nebo nelíbí premiérovi Andreji Babišovi (ANO). Ten se už dříve proti Havlíčkovi vymezil. Ministerstvo vyhlásí na ředitele úřadu nové výběrové řízení, uvedla mluvčí resortu.
13. 2. 2020|
OVM

Maláčová rozhodne o šéfovi Úřadu práce do týdne. Premiér kritizuje možnou volbu exministra Jiřího Havlíčka

Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD) o novém šéfovi Úřadu práce rozhodne příští týden. Nepotvrdila ani nevyvrátila informaci, že jím bude exministr průmyslu Jiří Havlíček (ČSSD). Premiér Andrej Babiš (ANO) jeho možnou volbu už dříve kritizoval a označil ji za politickou trafiku. Jako ministr průmyslu podepsal Jiří Havlíček memorandum o těžbě lithia na Cínovci. O tématu se hovořilo v Otázkách Václava Moravce.
9. 2. 2020|

V severních Čechách zvažuje ČEZ postavit velkou továrnu na lithiové baterie, oznámil Havlíček

V severních Čechách by během několika let mohla vzniknout továrna na lithiové baterie, které se používají k pohonu aut s elektromotorem. Podle ministra průmyslu a obchodu a ministra dopravy Karla Havlíčka (za ANO) jde o projekt polostátní energetické společnosti ČEZ s tím, že půjde o jednu z největších investic ve střední Evropě.
5. 2. 2020Aktualizováno5. 2. 2020, 19:15|

Hmotným rezervám chybí peníze na modernizaci, pracují i se čtyřicetiletou technikou

Státní hmotné rezervy postrádají podle svého šéfa peníze na modernizaci. Návrh státního rozpočtu s takovými prostředky nepočítá. Ministerstvo průmyslu, pod nějž instituce spadá, nyní připravuje inventuru techniky i dalších zásob. Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) chce mluvit o tom, jestli rezervy nepřesunout pod jeho resort.
12. 9. 2019|

Exministr Havlíček je po půl roce znovu náměstkem na MPO. Já bych ho tam nevzal, říká Babiš

Bývalý ministr průmyslu a obchodu ve vládě Bohuslava Sobotky Jiří Havlíček (oba ČSSD) se vrátil na pozici náměstka ministryně průmyslu a obchodu, kde před jmenováním ministrem v letech 2014 až 2017 působil. Vede sekci legislativní a provozní. Na pozici náměstka sekce technologií 4.0 nastoupil dosavadní předseda Technologické agentury ČR Petr Očko.
2. 7. 2018Aktualizováno2. 7. 2018, 20:29|
Lithium v Česku

Sněmovna požádala vládu, aby zrušila platnost memoranda o lithiu

Sněmovna v pondělí večer požádala vládu, aby zrušila platnost memoranda o lithiu, které podepsal s australskou těžařskou firmou European Metals Holdings krátce před parlamentními volbami ministr průmyslu a obchodu Jiří Havlíček (ČSSD). Končící dolní komora také uvedla, že lithium by měl v Česku těžit státní podnik. Usnesení sněmovny jsou pro vládu pouze doporučující.
16. 10. 2017Aktualizováno16. 10. 2017, 22:56|
Lithium v Česku

Memorandum o lithiu v Senátu i na vládě. Kabinet ho nezruší, chce ale posílit práva státu na těžbu

Kabinet zamítl návrh ANO zrušit memorandum o těžbě lithia. Vláda ale podle ministra zahraničí Lubomíra Zaorálka (ČSSD) přijala opatření, která mají posílit práva na těžbu dalších surovin státem. Povolením těžby pro australskou firmu se večer zabýval i Senát. Kromě ministra průmyslu a ministra životního prostředí věc vysvětloval i premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD). Podle něj zmíněné memorandum posiluje pozici státu.
11. 10. 2017Aktualizováno11. 10. 2017, 22:01|
Lithium v Česku

Sněmovnu čeká mimořádná schůze kvůli lithiu. Těžbu chce řešit i Senát

Poslanci se před volbami ještě jednou sejdou. Předseda sněmovny Jan Hamáček (ČSSD) řekl České televizi, že mimořádná schůze kvůli těžbě lithia na Cínovci proběhne v pondělí 16. října v jednu hodinu odpoledne. Těžbu lithia v Česku budou ještě před volbami řešit obě komory parlamentu. Ve středu budou o lithiu debatovat i senátoři v rámci své řádné schůze.
9. 10. 2017Aktualizováno9. 10. 2017, 18:18|