TÉMA

Petr Štěpánek

Točí se nová pohádka o Zlatovlásce, Petr Štěpánek se vrací jako král

Do filmu se vrací jeden z klasických pohádkových příběhů Karla Jaromíra Erbena. Režisér Jan Těšitel začal natáčet novou verzi Zlatovlásky, zhruba půlstoletí po premiéře pohádky s Jorgou Kotrbovou a Petrem Štěpánkem v hlavních rolích. Štěpánek se objeví i v novém obsazení, jako mladík vyslaný pro zlatovlasou princeznu se představí Tomáš Weber.
9. 4. 2024|

Senát schválil úpravu pravidel pro vyplácení mezd za firmy v úpadku

Zaměstnanci firem v úpadku budou moci od července požádat úřady práce o vyplacení dlužné mzdy až po zahájení insolvenčního řízení. Žádost nemohou podat lidé, kteří ve firmě v insolvenci měli vliv na rozhodování a mají v ní podstatný podíl. Senát to schválil v rámci úpravy pravidel pro vyplácení mezd zaměstnancům za firmy v platební neschopnosti. Po dlouhé debatě naopak neprošla horní parlamentní komorou volební novela, která měla dát lidem možnost více ovlivnit zvolení konkrétních zastupitelů.
19. 4. 2023Aktualizováno19. 4. 2023, 17:11|

Zvýhodnění technických oborů by nebylo spravedlivé, musíme spolupracovat, shodli se zástupci univerzit

Výrok guvernéra České národní banky Jiřího Rusnoka o zavedení školného na vysokých školách vyvolal v posledním týdnu rozporuplné reakce. Uvedl, že studenti by mohli platit patnáct tisíc za semestr a v případě technických oborů by za ně ale poplatek uhradil stát. „Zavádět takové školné, kdy jednomu ano a druhému ne, by opravdu nebylo fér,“ reaguje rektor Vysokého učení technického (VUT) v Brně Petr Štěpánek. Souhlasí s ním ředitelka Centra pro přenos poznatků a technologií Univerzity Karlovy (UK) Hana Kosová, podle níž jde v debatě o nepochopení smyslu humanitních oborů. Odborníci o tom diskutovali v pořadu Události, komentáře.
16. 12. 2021|

V Příbrami bude senátorem Petr Štěpánek (STAN), získal sedmdesát procent hlasů

V senátním obvodu Příbram vyhrál druhé kolo voleb Petr Štěpánek za hnutí STAN. Získal sedmdesát procent hlasů. Dosavadní senátor Jiří Burian (ODS) mandát neobhájil, svůj hlas mu dalo necelých třicet procent voličů.
10. 10. 2020|

Senátní duel na Příbramsku: O křeslo v horní komoře se utkají Petr Štěpánek a Jiří Burian

ČT24 připravila duely všech kandidátů do Senátu, kteří postoupili do druhého kola a kteří tak mají reálnou šanci stát se zákonodárci v horní komoře parlamentu. V obvodu číslo 18 - Příbram se utkají Petr Štěpánek ze STAN a Jiří Burian z ODS. Účast v příbramském obvodu byla 38,63 procenta voličů. Štěpánek, který je starostou Petrovic, postoupil s 21,98 procenta hlasů, stávající senátor Jiří Burian dostal s 16,19 procenta. O tom, kdo z kandidátů nakonec místo v Senátu získá, se rozhodne ve druhém kole, které bude v pátek od 14 do 22 hodin a v sobotu od 8 do 14 hodin.
5. 10. 2020|

Do druhého kola v Příbrami postupuje Štěpánek a Burian. O jeho postupu rozhodlo 26 hlasů

V senátním obvodu Příbram postoupili do druhého kola Petr Štěpánek ze STAN a Jiří Burian z ODS. Štěpánek s 21,98 procenta hlasů postoupil s přehledem, zato zápas o druhé místo byl těsný. Stanislav Holobrada (ČSSD) získal 16,13 procenta hlasů, takže rozdíl mezi ním a stávajícím senátorem za osmnáctý senátní obvod Jiřím Burianem s 16,19 procenta hlasů byl jen v rozpětí desetinných čísel – konkrétně šlo o pouhých 26 hlasů.
4. 10. 2020|

Kritika NKÚ kvůli suchu mi hnula žlučí, říká Brabec. Podle Kuby vláda není ve svých snahách efektivní

Nejvyšší kontrolní úřad (NKÚ) ve své zprávě kritizuje vládní kroky v boji proti suchu. Většina jich podle kontrolorů zůstává pouze na papíře. Proti tomu se ohrazuje ministr životního prostředí Richard Brabec (ANO) a upozorňuje na tisíce projektů svého resortu. Ministerstvo zemědělství v Událostech, komentářích hájil náměstek Aleš Kendík, který poukazuje na práce v povodí Odry a Moravy. Podle předsedy Strany zelených Petra Štěpánka problémy leží jinde. Po větší pružnosti vlády volá i Martin Kuba (ODS).
5. 11. 2019|

Praha 4 zrcadlem celostátní politiky? TOP 09 a STAN si tam jdou po krku, do eurovoleb společně

Změna vedení radnice Prahy 4 by nebyla možná bez hlasů zastupitelů TOP 09. Ti byli pro svržení starosty Petra Štěpánka (Zelení) a radních za STAN. Starostové přitom kandidují spolu s TOP 09 do Evropského parlamentu a na kandidátce je i Petr Štěpánek. Předsedové STAN a TOP 09 spolu se Štěpánkem ale vydali společné prohlášení, ve kterém ujistili, že události v Praze 4 volební spolupráci nijak nenaruší.
26. 4. 2019|

Odvolaný starosta Prahy 4 hovoří o Jidášovi na radnici. Podle místostarosty stará rada neudělala nic s nepořádkem

S nadsázkou řečeno páté největší město v Česku – totiž Praha 4 – má nové vedení. Změna poměru koalice a opozice v zastupitelstvu vyvolala na straně odvolaných radních a starosty Petra Štěpánka (Zelení) rozhořčení. Nově zvolené vedení městské části naopak věří, že je to přirozený vývoj a je Praze 4 jen ku prospěchu.
26. 4. 2019|

Praha 4 má nové vedení. Zastupitelé odvolali starostu Štěpánka, nahradila ho Michalcová z ANO

Zastupitelé Prahy 4 ve středu odvolali většinu radních včetně starosty Petra Štěpánka (Zelení) a novou starostkou zvolili Irenu Michalcovou z hnutí ANO. Dosavadní koalice Pirátů a nezávislých, sdružení Praha 4 sobě (Zelení a nezávislí) a Společně pro Prahu 4 (STAN, KDU-ČSL a nezávislí) se přesunula do opozičních lavic. Do čela radnice se postavila nová koalice ANO, ODS a TOP 09 s jedním hlasem lidovců. Předseda TOP 09 Jiří Pospíšil uvedl, že krajský výbor strany se změnami nesouhlasí.
24. 4. 2019Aktualizováno25. 4. 2019, 00:38|

K členství v EU není alternativa, shodla se většina stran. Česko by přesto mělo jednat o nových podmínkách

„Dáváme EU půl roku na jednání o reformách. Když to nikam nepovede, uděláme referendum o aktivizaci článku 50,“ prohlásil ve středeční předvolební debatě České televize lídr pražské kandidátky SPD Jiří Kobza. O reformě Unie mluvili v debatě i zástupci pravicových stran TOP 09  a ODS, nejen podle nich ale ke členství v Unii nemá dnes Česko žádnou jinou alternativu.
4. 10. 2017Aktualizováno5. 10. 2017, 16:49|
Volby 2017

Zelení o vztahu k Číně: Neopouštějme roli morálního arbitra, buďme svědomím světa

Česká republika získala v zahraniční politice díky prezidentu Václavu Havlovi pověst morálního arbitra a neměla by ji opouštět. V předvolební debatě ČT24 zaměřené i na vztahy Česka a Číny, která čelí časté kritice pro porušování lidských práv, to prohlásil středočeský lídr kandidátky Zelených Petr Štěpánek. Tuzemská diplomacie by podle něj měla znovu fungovat jako svědomí Evropy a světa.
5. 10. 2017Aktualizováno5. 10. 2017, 16:49|
Volby 2017

Široká politická shoda: Praha měla pravdu. Uprchlické kvóty jsou nefunkční

Zavedení unijních kvót na přerozdělování běženců z Blízkého východu bylo špatným rozhodnutím, které se ukazuje jako nefunkční. V předvolební debatě ČT24 o zahraniční politice se na tom shodli zástupci prakticky všech stran bez ohledu na ideové založení, pouze Zelení akcentují, že Česko by několik tisíc uprchlíků dokázalo zvládnout.
4. 10. 2017Aktualizováno5. 10. 2017, 16:49|