TÉMA

Radim Sršeň

Vedení STAN schválilo kandidáty do vlády, Rakušan je neprozradil

Předsednictvo Starostů a nezávislých (STAN) se shodlo na konkrétních nominantech do vlády, kterou chtějí utvořit SPOLU (ODS, KDU-ČSL, TOP 09) a Piráti se STAN. V neděli večer návrhy předložili celostátnímu výboru k potvrzení, ten čtveřici kandidátů také schválil. Předseda STAN Vít Rakušan nyní předá seznam předsedovi ODS a kandidátovi na premiéra Petru Fialovi.
14. 11. 2021Aktualizováno14. 11. 2021, 20:08|

Zámek Třemešek na Šumpersku už nechátrá. Od srpna v něm najdou bydlení senioři i lidé s postižením

Po mnoha letech chátrání se mění podoba i využití zámku Třemešek v Dolních Studénkách na Šumpersku. Stavba ze 16. století patřila před druhou světovou válkou židovské právnické rodině. Dcera majitelů byla jedním z dětí z Wintonova vlaku. Zámek, který výrazně poničil požár, nyní prochází kompletní rekonstrukcí, od letošního srpna by měl sloužit k bydlení seniorů nebo lidí s handicapem.
7. 7. 2021|

K členství v EU není alternativa, shodla se většina stran. Česko by přesto mělo jednat o nových podmínkách

„Dáváme EU půl roku na jednání o reformách. Když to nikam nepovede, uděláme referendum o aktivizaci článku 50,“ prohlásil ve středeční předvolební debatě České televize lídr pražské kandidátky SPD Jiří Kobza. O reformě Unie mluvili v debatě i zástupci pravicových stran TOP 09  a ODS, nejen podle nich ale ke členství v Unii nemá dnes Česko žádnou jinou alternativu.
4. 10. 2017Aktualizováno5. 10. 2017, 16:49|
Volby 2017

Zelení o vztahu k Číně: Neopouštějme roli morálního arbitra, buďme svědomím světa

Česká republika získala v zahraniční politice díky prezidentu Václavu Havlovi pověst morálního arbitra a neměla by ji opouštět. V předvolební debatě ČT24 zaměřené i na vztahy Česka a Číny, která čelí časté kritice pro porušování lidských práv, to prohlásil středočeský lídr kandidátky Zelených Petr Štěpánek. Tuzemská diplomacie by podle něj měla znovu fungovat jako svědomí Evropy a světa.
5. 10. 2017Aktualizováno5. 10. 2017, 16:49|
Volby 2017

Široká politická shoda: Praha měla pravdu. Uprchlické kvóty jsou nefunkční

Zavedení unijních kvót na přerozdělování běženců z Blízkého východu bylo špatným rozhodnutím, které se ukazuje jako nefunkční. V předvolební debatě ČT24 o zahraniční politice se na tom shodli zástupci prakticky všech stran bez ohledu na ideové založení, pouze Zelení akcentují, že Česko by několik tisíc uprchlíků dokázalo zvládnout.
4. 10. 2017Aktualizováno5. 10. 2017, 16:49|