TÉMA

Milan Šťovíček

Na Krnovsku pokáceli staletý dub. Kácení přibývá, zřejmě i kvůli poklesům ceny dřeva

Česká inspekce životního prostředí zahájila šetření případu pokáceného dubu v lesích na Krnovsku. Její inspektoři ve středu zkoumali zbytky mohutného stromu přímo na místě. Pokácení dubu v minulých dnech pobouřilo veřejnost. Není to jediný podobný případ, za vyšším kácením listnáčů může stát snaha kompenzovat si příjmy kvůli poklesům ceny jehličnatých stromů.
6. 5. 2021|
Volby 2017

Bez jádra se neobejdeme. Investovat ale musíme i do obnovitelných zdrojů, míní politici

Česko by podle téměř poloviny dotázaných lidí mělo investovat jak do obnovitelných zdrojů, tak i do jádra, vyplynulo z průzkumu společnosti Median. Stejný názor většinou zastávají i politici, jak se ukázalo v předvolební debatě na ČT24. Podle nich totiž Česko nemá ani jinou volbu, pokud nechce zvyšovat svou energetickou závislost, protože tady dostatečně silně nefouká ani dost dlouho nesvítí slunce.
28. 9. 2017|
Volby 2017

Čím podpořit export? Kvalitní diplomacií a podporou výzkumu, shodli se politici v debatě

Podpora vědy a výzkumu je podle části politiků, kteří se zúčastnili předvolební debaty České televize na téma Průmysl a obchod, klíčem ke zlepšení konkurenceschopnosti českého exportu. Další kladou důraz na ekonomickou diplomacii a snížení byrokratických překážek pro menší firmy.
27. 9. 2017Aktualizováno28. 9. 2017, 01:13|
Volby 2017

Průmysl musí změnit investiční pobídky a vychovat si odborníky

Čistější, bez „křivých“ investičních pobídek, s technicky dostatečně vzdělanými pracovníky, bez byrokratických a šikanózních praktik, se stabilním právním řádem. Takový by měl být průmysl podle představ diskutujících v předvolební debatě ČT na téma Průmysl a obchod.
27. 9. 2017Aktualizováno28. 9. 2017, 01:13|