TÉMA

Stanislav Mrvka

V Hodoníně se domluvili na koalici a hned zvolili starostu. Vedení už má i Jindřichův Hradec

Starostou Jindřichova Hradce se stal Michal Kozár z hnutí ANO. Město povede koalice ANO, Nezávislí pro Hradec, ODS a SNK-ED. Po volbách se domluvili na spolupráci nejprve zástupci ANO, ODS, STAN a Společně s Piráty. Frakce se ale rozpadla. Hodonín povede Libor Střecha (Pro Hodonín). Zatupitelé ho zvolili jen pár hodin poté, co se vítězné hnutí Pro Hodonín domluvilo s ANO na vzniku koalice.
7. 11. 2022|

Na Pelhřimovsku se ve druhém kole utká nejdéle sloužící senátor Štěch a podnikatel Chalupský

Do druhého kola senátních voleb na Pelhřimovsku postoupili současný místopředseda Senátu Milan Štěch (ČSSD) a Jaroslav Chalupský (nestr. za Svobodné). Porazili tak například bývalého starostu Jindřichova Hradce Stanislava Mrvku (Změna 2020) nebo herce a bývalého ministra kultury Vítězslava Jandáka (za ANO).
3. 10. 2020|

Kdo usiluje o hlasy voličů v Jihočeském kraji? Anketa s lídry, kteří se nedostali do debaty ČT

Česká televize zahájila předvolební vysílání. V pondělí se v něm detailně věnuje Jihočeskému kraji. Kromě večerní předvolební debaty s lídry devíti kandidátek s největším volebním potenciálem ČT představí také odpovědi dalších kandidujících stran, hnutí a koalic na základní otázky fungování jejich kraje.
21. 9. 2020|

Novým šéfem jihočeských sociálních demokratů se stal Václav Valhoda

Novým předsedou jihočeské ČSSD se stal Václav Valhoda, bývalý poslanec a současný místostarosta Volyně na Strakonicku. Na sobotní krajské konferenci strany v Českých Budějovicích získal 126 hlasů, byl jediným kandidátem. Jihočeská ČSSD nově místo dvou zvolila šest místopředsedů. Do nadcházejících krajských voleb povede jihočeské sociální demokraty hejtmanka Ivana Stráská.
1. 2. 2020|
Volby 2017

Jihočeská ČSSD chce jako volebního lídra starostu J. Hradce. Mládek neuspěl

Jihočeská sociální demokracie navrhuje jako svého lídra pro podzimní volby do Poslanecké sněmovny starostu Jindřichova Hradce Stanislava Mrvku. Definitivní podobu kandidátky ale musí ještě schválit celostátní vedení ČSSD. Předseda jihočeských sociálních demokratů a hejtman Jiří Zimola uzavírá kandidátní listinu kraje na posledním 22. místě.
3. 4. 2017|