TÉMA

Ministr Mládek

Ministr Mládek

Odvolanému Mládkovi poděkoval prezident. Líbilo se mu, jak podporoval ekonomickou diplomacii

Práci bývalého ministra průmyslu a obchodu Jana Mládka (ČSSD) ocenil prezident republiky Miloš Zeman. Prezidentovi se líbilo, jak Mládek podporoval průmysl ekonomickou diplomacií. Hlava státu bývalého ministra přijala týden poté, co skončil ve funkci.
7. 3. 2017|
Ministr Mládek

Mládek skončil. Mobilní data nebyl jeho první problém. „Paraziti“ se s ním táhnou už 4 roky

Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek v úterý skončil ve funkci, prezident ho odvolal. Od 1. března resort zatím povede premiér Bohuslav Sobotka (oba ČSSD). Mládkovu ministerskou dráhu sice ukončil nezvládnutý přístup k drahým mobilním službám, za svou politickou dráhu ale zažil více krizových momentů. Dodnes se s ním táhne jeho prohlášení o podnikatelích jako parazitech, které učinil ještě předtím, než stanul ve vládě. Média se ale zabývala i problémy s bezpečnostní prověrkou nebo koupí bytu.
20. 2. 2017Aktualizováno28. 2. 2017, 10:00|
OVM

S Mládkem končí i náměstek, který posílal Čechy pro polské tarify

Spolu se sociálnědemokratickým ministrem Janem Mládkem končí na ministerstvu průmyslu i jeho politický náměstek Lubomír Bokštefl. V Otázkách Václava Moravce o tom informoval předseda vlády Bohuslav Sobotka, kterého od nového měsíce provizorní správou resortu pověřil prezident republiky.
26. 2. 2017Aktualizováno26. 2. 2017, 13:28|
Ministr Mládek

Sobotka vybere a navrhne nového ministra průmyslu až po sjezdu ČSSD

Jméno nového ministra průmyslu a obchodu zůstává neznámé. Po schůzce s prezidentem Milošem Zemanem oznámil premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD), že návrh na jmenování nového ministra průmyslu a obchodu bude až po březnovém sjezdu sociální demokracie. V příštích dnech bude mluvit s potenciálními kandidáty. Začátkem týdne premiér oznámil, že na ministerstvu skončí Jan Mládek (ČSSD).
23. 2. 2017Aktualizováno23. 2. 2017, 19:19|
Ministr Mládek

Sobotka nečeká, že by Zeman komplikoval Mládkovu výměnu

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) nepředpokládá, že bude prezident Miloš Zeman komplikovat změnu na postu ministra průmyslu a obchodu. Znovu ale odmítl uvést jméno nového ministra s tím, že ho oznámí až prezidentovi. Zároveň zdůrazňoval, že je za složení vlády odpovědný premiér a prezident má ústavou jasně dané možnosti, jak postupovat.
21. 2. 2017Aktualizováno21. 2. 2017, 14:19|
Ministr Mládek

Kysela: Osobní důvody nemohou překážet prezidentovi ve jmenování ministra

Prezident republiky Miloš Zeman musí vyhovět premiérovi Bohuslavu Sobotkovi v návrhu na odvolání ministra Jana Mládka (oba ČSSD) v řádu několika dní. Velí tak Ústava České republiky. V rozhovoru pro Českou televizi to řekl ústavní právník z Karlovy Univerzity Jan Kysela. O něco volnější je podle něj Ústava v otázce jmenování premiérova kandidáta. Prezident nemusí povinně jmenovat každého, Kysela ale zdůraznil, že ministrem nemůže být někdo, koho nenavrhne premiér.
21. 2. 2017|
Ministr Mládek

Drahá mobilní data byla poslední kapkou. Sobotka odvolá ministra Mládka

Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek skončí ke konci února ve své funkci. Na mimořádné tiskové konferenci oznámil ministerský předseda Bohuslav Sobotka (oba ČSSD), že ještě tento týden navrhne prezidentu Miloši Zemanovi Mládkovo odvolání. Šestapadesátiletý ministr v reakci uvedl, že se v jeho resortu staly chyby v komunikaci, ministerstvo ale nejednalo proti politice vlády. Premiér se prý řídil svými PR poradci.
20. 2. 2017Aktualizováno20. 2. 2017, 17:46|
Ministr Mládek

Premiér rozhodl podle svých PR poradců, komentuje Mládek své odvolání

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) předloží ve čtvrtek prezidentovi návrh na odvolání Jana Mládka (ČSSD) z čela ministerstva průmyslu. Šestapadesátiletý Mládek v reakci uvedl, že se v jeho resortu staly chyby v komunikaci, ministerstvo ale nejednalo proti politice vlády. Je přesvědčen, že v poslední době čelil mediální kampani, kterou vedl primárně ministr financí Andrej Babiš (ANO). Sobotka se pak podle Mládka řídil radami svých PR poradců.
20. 2. 2017Aktualizováno20. 2. 2017, 17:42|