TÉMA

Fajád

Za půjčení telefonu Libanonci Fajádovi půjdou před soud dva dozorci pankrácké věznice

Státní zástupce obžaloval dva dozorce z pankrácké věznice. Podle obžaloby měli ve vazbě půjčovat telefon Libanonci Alímu Fajádovi a umožnit mu telefonovat. Muže policie viní z přijetí úplatku a zneužití pravomoci úřední osoby. Jednoho z nich pak ještě z podvodu. Informaci ČT potvrdil mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Aleš Cimbala. Fajád byl v únoru 2016 propuštěn výměnou za pět Čechů unesených v Libanonu. O jeho vydání žádaly Spojené státy.
8. 7. 2019|
Češi unesení v Libanonu

Čtyřicetimilionovým odškodným pro Čechy unesené v Libanonu se bude znovu zabývat soud

Češi unesení v Libanonu budou od státu znovu požadovat odškodné ve výši 40 milionů korun. To jim v lednu zamítl Obvodní soud pro Prahu 1. Čtyři unesení muži se proti rozsudku odvolali. V žalobě tvrdili, že Česká republika v jejich případu selhala a mohla únosu zabránit. Česká televize informaci zjistila z justiční databáze.
13. 4. 2018|

Češi unesení v Libanonu zažalovali stát. Se žádostí o milionové odškodné zatím nepochodili

Čtyři Češi unesení v roce 2015 v Libanonu zažalovali stát. Nesouhlasí s rozhodnutím, podle kterého jednotlivá ministerstva zamítla jejich žádost o odškodnění, kde požadovali 40 milionů korun. Informace ČT sdělila Alena Novotná, mluvčí Obvodního soudu pro Prahu 1. Ten žalobu obdržel v lednu. Čtveřice se domnívá, že tajné služby mohly únosu zabránit.
14. 2. 2017Aktualizováno14. 2. 2017, 16:49|