TÉMA

Aleš Trpišovský

Vybržďoval auta na dálnici, nyní může Trpišovský znovu za volant

Za volant brzy bude moci opět usednout Aleš Trpišovský, kterému soudy v roce 2012 uložily sedmiletý zákaz řízení za vybržďování aut na dálnici D1. Zákaz podmíněně zastavil Krajský soud v Praze. V minulosti Trpišovský s podobnou žádostí neuspěl, nyní se ale situace změnila po dílčím kroku pražského magistrátu. Soud nařídil čtyřletou zkušební lhůtu. Státní zástupce si vzal lhůtu na rozmyšlení, zda nepodá odvolání, které by se ale týkalo pouze délky zkušební lhůty.
15. 8. 2017Aktualizováno15. 8. 2017, 10:29|

„Vybržďovač" Trpišovský u soudu narazil. Řidičský průkaz zpět nedostane

Silniční pirát Aleš Trpišovský odsouzený za vybržďování aut na D1 nedostane zpět řidičský průkaz. Krajský soud v Praze zamítl jeho žádost o podmíněné zastavení zákazu řízení, které má na sedm let. Z této doby zatím uplynuly necelé čtyři roky. Trpišovský ani jeho advokát rozhodnutí soudu nekomentovali a ponechali si lhůtu pro podání stížnosti.
27. 10. 2016Aktualizováno27. 10. 2016, 11:56|

Silniční pirát Trpišovský má díky Klausově amnestii čistý štít

Praha - Soud prominul Aleši Trpišovskému dvouletou podmínku za agresivní jízdu po dálnici. Vztahuje se na něj totiž amnestie prezidenta republiky. Sedmiletý zákaz řízení mu zůstal. Trpišovský na dálnici D1 nebezpečně brzdil před pomalejším autem, jehož řidič nestihl zareagovat a do podnikatelova vozu narazil.
21. 1. 2013Aktualizováno21. 1. 2013, 11:42|

Za agresivní jízdu potvrdil soud Trpišovskému podmínku

Praha - Pražský vrchní soud potvrdil Aleši Trpišovskému dvouletý trest vězení podmíněně odložený na čtyři roky za agresivní jízdu a ohrožování pomalejších řidičů na dálnici D1. Trpišovský také nesmí sedm let řídit.
5. 12. 2012Aktualizováno5. 12. 2012, 17:24|

Agresivní řidič Trpišovský odešel od soudu s podmíněným trestem

Praha - Za agresivní jízdu a ohrožování pomalejších řidičů na dálnici D1 uložil středočeský krajský soud podnikateli Aleši Trpišovskému dvouletý trest vězení podmíněně odložený na čtyři roky. Kvůli pokusu o ublížení na zdraví a poškozování cizí věci mu soud také zakázal na sedm let řídit motorová vozidla, verdikt ale není pravomocný. Státní zástupce požadoval za pokus o těžké ublížení na zdraví trest na spodní hranici trestní sazby, tedy minimálně pět let vězení. Advokát Trpišovského naopak požadoval, aby soud jeho klienta kvůli nedostatku důkazů obžaloby zprostil. Soud nakonec právní kvalifikaci zmírnil na přečin, za který hrozí maximálně tři roky vězení.
28. 6. 2012Aktualizováno28. 6. 2012, 16:03|

Státní zástupce navrhuje Trpišovskému minimálně pět let vězení

Praha - Státní zástupce požaduje pro podnikatele Aleše Trpišovského, který měl agresivní jízdou na D1 ohrožovat ostatní řidiče, trest vězení na dolní hranici trestní sazby. Trpišovskému hrozí za pokus o těžké ublížení na zdraví 5–12 let vězení. Obhájce naopak chce, aby soud jeho klienta kvůli nedostatku důkazů zprostil obžaloby. Soud by měl rozsudek vynést ve čtvrtek.
26. 6. 2012Aktualizováno26. 6. 2012, 16:25|

Agresivní řidič Trpišovský u soudu - svou vinu odmítl, svědci tvrdí opak

Praha – Před krajským soudem v Praze stanul podnikatel Aleš Trpišovský, který se zpovídá z agresivní jízdy a ohrožování řidičů na dálnici D1. Podle obžaloby Trpišovský koncem roku 2010 na 13. kilometru předjel pomalejší auto zprava, zařadil se před něj a prudce zabrzdil. O několik kilometrů dál provedl stejný manévr, pomalejší auto ale nestihlo zabrzdit a havarovalo. Trpišovskému hrozí za pokus o těžké ublížení na zdraví a poškození cizí věci až 12 let vězení – ve své výpovědi však vinu odmítl. Soud bude zítra ráno pokračovat výslechy soudních znalců z oboru dopravy. Pak bude zřejmě kvůli nepřítomnosti jednoho ze znalců odročen na červen.
29. 5. 2012Aktualizováno29. 5. 2012, 15:35|