TÉMA

Podolská vodárna

Kvůli opravám nepojedou tramvaje od Podolské vodárny do Modřan

V Praze začíná kvůli opravám kolejí na několika místech v Modřanské ulici a v ulici Generála Šišky výluka tramvají mezi zastávkou Podolská vodárna a obratištěm Sídliště Modřany. Omezení mezi Podolskou vodárnou a Nádražím Braník potrvá do 9. května. Na trase z Braníka na konečnou v Modřanech vozy nebudou jezdit do pondělí 15. května.
1. 4. 2023|

Na tři týdny se pro tramvaje i auta zavřel Vyšehradský tunel

Cestující v pražské MHD a řidiči od soboty neprojedou Vyšehradským tunelem z Podskalí do Podolí. Kvůli výměně tramvajových kolejí bude až do pátku 27. srpna přerušen provoz mezi zastávkami Výtoň a Podolská vodárna. Tunel bude uzavřený pro tramvaje i pro auta, pro pěší a cyklisty zůstane přístupný.
7. 8. 2021|

Mezi Výtoní a Podolskou vodárnou v Praze bude výluka. Tramvaje nahradí lodě a kola

Z důvodu opravy tramvajové trati v Praze u Vyšehradského tunelu a na navazujících úsecích bude od soboty 7. srpna do pátku 27. srpna v obou směrech přerušen provoz tramvají v úseku Výtoň – Podolská vodárna. Uzavřen pro tramvaje a auta bude i tunel Vyšehradskou skálou, pro pěší a cyklisty zůstane přístupný. Pro cestu kolem tunelu bude možné využít lodě a sdílená kola.
4. 8. 2021|

Podolská vodárna zažívá dočasný comeback. Vodu z Vltavy opět dodává do sítě

Historický unikát, Podolská vodárna, opět dodává vltavskou vodu Pražanům. Do ostrého provozu se vrátila po pětileté přestávce a dočasně tak nahradila úpravnu vody Želivka, která bude na pár dní odstavena. Voda z Podolské vodárny tekla z vodovodních kohoutků až do ničivých povodní v roce 2002, od té doby slouží vodárna jen jako záložní zdroj.
22. 9. 2016Aktualizováno22. 9. 2016, 17:49|