TÉMA

Busking

Po Praze zakazuje bublináře a obří pandy v ulicích i Český Krumlov

Český Krumlov omezí pouliční umění, radní zakázali stejně jako dříve Praha vystoupení ve zvířecích kostýmech a bublináře. Vyhlášku, která má platit od 1. listopadu, musí ještě příští týden schválit zastupitelé. Podle starosty se do Krumlova maskoti a bublináři přesunuli z hlavního města, kde začal nedávno platit zákaz. Dosavadní krumlovská vyhláška, která upravovala hudební, divadelní a artistická vystoupení, pohyb zvířecích maskotů a bublinářů neregulovala.
21. 10. 2019|

Konec obřích plyšáků a vlezlých bublin. V úterý už v Praze padaly první pokuty

V Praze od úterního rána platí vyhláška o pouličním umění, podle které v centru města nesmějí vystupovat lidé v kostýmech pand, krtků a dalších zvířecích maskotů. Omezení se týká třeba i bublinářů a na její dodržování dohlížejí strážníci.
15. 10. 2019|

Praha proti obřím pandám a bublifukům. Seznam zakázaných míst pro busking se rozšiřuje

V centru Prahy už nebudou moci vystupovat lidé v obřích kostýmech pand a dalších zvířat. Zakázané bude také dělání bublin, které podle vedení magistrátu znečišťuje chodníky. Změnu vyhlášky o pouličním umění, tzv. buskingu, schválili ve čtvrtek zastupitelé. Vyhláška tak rozšiřuje místa se zákazem pouličního umění na celé Staroměstské náměstí a další místa v centru Prahy.
20. 9. 2019|

Praha nechce v centru obří pandy ani jiné maskoty. Vyhláška o buskingu je má zakázat

Pražský magistrát chce zakázat obří zvířecí maskoty v centru metropole. Atrakce se dnes řídí pravidly o pouličním umění, takzvaném buskingu, podle úřadu ale o umělecká vystoupení nejde. Připravil proto novelu vyhlášky, která busking reguluje. Teď ji dostanou k připomínkám městské části a platit by mohla od podzimu.
15. 5. 2019|

Lepší než matrjošky. Mišík a Kubišová chtějí pouliční hudbu

Pouliční umělci v Praze od března nebudou smět hrát na vybrané hlasité nástroje. Novelu vyhlášky, kterou ve čtvrtek schválilo zastupitelstvo, kritizují někteří politici i profesionální hudebníci. Proti zákazu se vyjádřili Vladimír Mišík nebo Marta Kubišová.
29. 1. 2016Aktualizováno29. 1. 2016, 20:37|

Praha schválila vyhlášku, která omezuje pouliční umělce

Pražští zastupitelé schválili vyhlášku, která od března omezuje pouliční umělce v hlavním městě. Tzv. buskeři nebudou smět hrát na dudy nebo bubny, zakázány budou i elektrické zesilovače nebo vystoupení se zvířaty. Vyhláška také stanovuje, že budou moci umělci na každém břehu Vltavy hrát jen hodinu: v sudé hodiny na pravém a v liché hodiny na levém.
28. 1. 2016Aktualizováno28. 1. 2016, 20:35|