TÉMA

Pražské metro

Pod centrem Prahy začala další výluka metra. Linku C nahrazují autobusy

Další víkend se musí cestující v Praze obejít bez části nejvytíženější linky metra. Dopravní podnik uzavřel na sobotu a neděli trasu C mezi stanicemi Nádraží Holešovice a I. P. Pavlova, nahrazují ji autobusy, které jezdí po magistrále. Výluka v témže rozsahu následuje po pouhých dvou týdnech. Tehdy provoz autobusů ovlivňoval fakt, že neměly na magistrále vyhrazené jízdní pruhy, v některých částech víkendu proto nabíraly velká zpoždění.
9. 3. 2024|

Soud ukončil dokazování v případu pobodání v metru

V případu Jiřího Felcmana, který podle obžaloby v lednu v pražském metru pobodal cestujícího, vynese Městský soud v Praze rozhodnutí v polovině srpna. V pondělí vyslechl svědky, po přehrání kamerových záznamů ukončil dokazování. Státní zástupkyně muži navrhla trest kolem deseti let vězení. Podle Felcmanova obhájce by měl být obžalovaný osvobozen.
31. 7. 2023|

Pražské metro – myšlenka 19. století

Praha – Tramvaje jsou jedním ze symbolů Prahy. Červené koráby ulic brázdí město od 19. století, ovšem již na jeho konci začalo být některým zřejmé, že jejich kapacita nestačí. Jako první autor myšlenky o podzemní dráze je uváděn železář Ladislav Rott, skutečně podrobné plány se objevily ve 20. letech. Praha ale nakonec patřila k posledním evropským velkoměstům, kde metro vzniklo, podzemní rychlodráhu otevřela až v roce 1974. Podívejte se, jak to tehdy vypadalo.
7. 5. 2014Aktualizováno7. 5. 2014, 14:00|